Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bayramın ilk günü mezarlıklar doldu taştı.

        Vatandaşların akınına uğrayan Ceylanpınar'daki mezarlıkta izdiham yaşanıyor. Binlerce kişinin akın ettiği mezarlıkta vatandaşlar yakınları için Yasini Şerif ve Kuranı Kerim okuyarak, dualar etti. 2 yıl arayla babasını ve kardeşini kaybeden Orhan Kuş, "Bayram arifesinde mezarlıklarını ziyaret ederek dua ettim. Yanı sıra Ceylanpınar halkının ve Tüm İslam aleminin Kurban bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederim" dedi.

        Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Menderes Atilla, dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm gören Müslümanlara sadece Türkiye'nin yardım eli uzattığını ifade etti. Atilla, "Ceylanpınar Belediyesi olarak mezarlığı güzelleştirdik. Vatandaşlarımız Arefe gününde mezarlıklara geliyorlar, dualar ediyorlar. Bu esnada ellerin de Yasini Şerif olmayabiliyor. Biz de onlara Yasini Şerif hediye ediyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin acılarını Türkiye olarak paylaşıyoruz. Bu mübarek Kurban Bayramında Müslümanlara uygulanan zulümlerin son bulmasını diliyorum. Ayrıca vatan için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve yakınlarına hürmetlerimi sunuyorum" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa