Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli bir grup ressam, savaşı anlatan resim sergisinden elde edecekleri geliri, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında şehit olanların ailelerine bağışlayacak.

        Suriye Ulusal Akım Derneği, sığınmacı ressamların yaptığı ve Suriye'deki savaşı anlatan resimlerin yer aldığı, "Kardeşlik Sınır Tanımaz" isimli sergiyi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluşturdu.

        Suriyeli fotoğrafçıların çektiği fotoğrafların da bulunduğu serginin geliri, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında şehit olan Türk ve Suriyeli askerlerin ailelerine bağışlanacak.

        Suriye Ulusal Akım Derneği Başkanı Macid el-Derii, serginin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun yıllardır Suriyelilerin, dost ülke Türkiye'de en güzel şekilde ağırlandığını söyledi.

        Türkiye'nin Suriye'de kalıcı barışı sağlamak için önemli çalışmalar da yürüttüğünü ifade eden Derii, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları ile birçok yerin terörden temizlendiğini anlattı.

        Söz konusu operasyonlarda şehit düşenlere Allah'tan rahmet dileyen Macid el-Derii, "Suriye'deki mazlumlar için şehit olan Türk askerlerini asla unutamayız. Biz kardeşiz. Bugün de burada çok etkileyici resim ve fotoğrafların olduğu sergimizi açtık. Bunu operasyonlarda şehit düşen Türk ve Suriyeli askerlerin ailelerine destek olmak için düzenledik. Katkı sunan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Sergimiz 21 Temmuz'a kadar açık kalacak." dedi.

        Serginin açılışına Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra Suriyeli ressamlar ve sığınmacılar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa