Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik Sanata 'korona' darbesi!
        • 1

          MADONNA

          Ünlü şarkıcı, Fransız hükümetinin çok sayıda insanın katılacağı organizasyonları erteleme kararı sonrası 10-11 Mart'ta Paris'te vereceği konserleri iptal ettiğini açıkladı.

        • 2

          PEARL JAM

          Yıllar sonra çıkardığı albümün ardından 13 Mart'ta Kuzey Amerika turnesine çıkmaya hazırlanan Pearl Jam, koronavirüs salgını sonrası erteledi. Grup bir aksilik olmazsa yeni albümün ilk konserini 23 Haziran'da Almanya'da verecek.

        • 3

          MARIAH CAREY

          Hawaii'de konser vermeye hazırlanan ünlü şarkıcı salgın haberleri sonrası Instagram hesabında yaptığı bir açıklamayla konser tarihini kasım ayına ertelediğini duyurdu.

        • 4

          GLASTONBURY

          Geçen yıl 175 bin kişinin katıldığı Britanya'nın en büyük müzik festivalinin yapılıp yapılmayacağı belli değil. Avrupa'yı saran korona salgını sonrası 24-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan festivalin ertelenmesi ciddi şekilde konuşulmaya başlandı. Festival için 135 bin bilet satılmış durumda.

        • 5

          AVRIL LAVINGE

          Kandalı pop yıldızı Asya'da Hong Kong, Şangay, Tokyo gibi kentleri de kapsayan 12 konserini iptal ettiğini açıkladı.

        • 6

          EUROVISION

          Cenevre'de bir çalışanında koronavirüs tespit edildi. Üyelerin 13 Mart'a kadar seyaht etmeleri yasaklandı. Başkan dahil yarışmayı düzenleyen kurulun üyeleri buluşamıyor. Avrupa'nın en büyük müzik yarışmasının 16 Mayıs'ta Rotterdam'da yapılacak olan finalinin akıbeti belirsiz.

        • 7

          MILEY CYRUS

          13 Mart'ta Lil Nas X'le birlikte Melbourne'de bir yardım konseri vermeye hazırlanan Miley Cyrus, koronavirüsten kaynaklanan seyahat sıkıntısı nedeniyle konseri ileri bir tarihe erteledi.

        • 8

          BTS

          Güney Koreli K-pop grubu Seul'de vereceği konserleri iptal etti. Konserler için bilet alan grubun hayranları iade edilen paraları yardım kuruluşlarına bağışlıyor.

        • 9

          FOALS

          22 Temmuz'da İstanbul Caz Festivali kapsamında İstanbul'a gelecek olan Foals grubu, Mart ayında Japonya'da vereceği konserleri iptal etti.

        • 10

          THE PIXIES

          ABD'li efsanevi rock grubu şubat ve mart aylarında Çin'de vereceği konserleri iptal etmişti. Japonya'da vereceği konserler içinse salgınla ilgili son durumu bekleyecek.

        • 11

          COACHELLA

          10-12 VE 17-19 Nisan tarihleri arasında Kaliforniya'da düzenlenecek olan dünyanın en göste festivallerinden Coachella da koronavirüs nedeniyle 9-11 ve 16-18 Ekim tarihlerine ertelendi. 20 Mart'ta yapılacak olan 165 bin kişinin katılacağı Ultra Music Festival Miami de iptal edildi.

        • 12

          LA SCALA

          Kuzey İtalya'da aralarında ünlü La Scala'nın da bulunduğu bütün konser ve opera salonları kapatıldı. Tüm gösteriler iptal edildi. 10 Mart itibariyle Almanya'da da konser ve opera salonları kapatıldı.

        • 13

          NO TIME TO DIE

          3 Nisan'da tüm dünyada vizyona girmesi beklenen yeni James Bond filmi No Time to Die'ın Britanya prömiyeri 12 Kasım, dünya prömiyeri ise 25 Kasım'a ertelendi.

        • 14

          PETER RABBIT 2

          James Corden, Margot Robbie ve Elizabeth Debicki gibi yıldızların seslendirme kadrosunda yer aldığı animasyon filminin 27 Mart'taki prömiyeri 7 Ağustos'a ertelendi.

        • 15

          MULAN

          Disney'in 200 milyon harcadığı ve bu yıl gişede çok şey beklediğıi filmi Mulan'ın Çin vizyon tarihi ertelendi. Yeni tarih henüz belli değil. ABD ve Avrupa'da ise film 27 Mart'ta vizyonda olacak.

        • 16

          MISSION IMPOSSIBLE 7

          Sinema tarihinin en başarılı aksiyon serilerinden Tom Cruise'lu Görevimiz Tehlike'nin yedinci filminin 25 Şubat'ta Venedik'te başlayacak olan çekimleri iptal edildi. Ne zaman başlanacağı bilinmiyor.

        • 17

          CANNES FİLM FESTİVALİ

          12 Mayıs'ta başlaması planlanan Cannes Film Festivali'nin akıbeti henüz belli değil. Festival yönetimi iptal kararı olmadığını ama yetkililerle yakın temasta olduklarını açıkladı. Öte yandan Kızıldeniz Film Festivali, Pekin Uluslararası Film Festivali ve bu yıl Julie Andrews'a ödül verecek olan Amerika Film Endüstirisi'nin galası ileri bir tarihe ertelendi.

        • 18

          CINDERELLA

          Koronavirüs tiyatroları da vurdu. Andrew Lloyd Webber'in yeni müzikali Cinderella'nın yaz ortası yapılacak olan galası ekim ayına ertelendi. Londra'da birçok tiyatro oyunlarını iptal etti. Ünlü müzik ve tiyatro okulu Guidhall'ın iki çalışanında koronavirüs tespit edildi.

        • 19

          LOUVRE MÜZESİ

          Yılda 10 milyon kişinin ziyaret ettiği Louvre 3 gün boyunca kapılarını sanatseverlere kapadı. 25-28 Mart tarihlerinde yapılması palanlanan Art Dubai ipta edildi. Van Gogh'un Avrupa dışına ilk kez çıkan 'Ay Çiçekleri'nin Japonya'daki sergisi 16 Mart'a kadar kapalı.

        • 20

          KİTAP FUARLARI

          Paris Kitap Fuarı iptal edildi. 10 Mart'ta başlaması gereken Londra Kitap Fuarı ertelendi. Leipzig Kitap Fuarı'nın 12 Mart'taki açılışı iptal oldu. Londra Ulusal Portre Galerisi'nde yazar VS Naipaul için gerçekleştirilecek anma ertelendi.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa