Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun’da bir doktorun hasta yakını tarafından darp edilmesini kınayan SağlıkSen Genel Başkanı Metin Memiş, "Sağlık çalışanlarının şiddete uğramasına tahammülümüz yok” dedi.

        SağlıkSen Genel Başkanı Metin Memiş, SağlıkSen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer ile birlikte, bir doktorun darp edildiği Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti. Memiş, sağlık çalışanlarına ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.

        Genel Başkan Metin Memiş, olayı şiddetle kınadıklarını belirterek, bu tür olayların tekrarlanmaması için yetkililerden gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Memiş, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet yasası ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sağlık çalışanlarının birileri tarafından şiddete uğramasına tahammülümüz yok. Bu anlamda 82 milyon vatandaşımızı da duyarlı davranmaya ve bu kutsal meslek olan sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarla ilgili mecliste yapılan düzenlemelerle birlikte tutuklu yargılanmaları gündeme gelmişti. Tutuklu yargılanmayla ilgili kanun düzenlenmesi çıkmasına rağmen maalesef uygulanamıyordu. En son bizim ısrarımızla CMK'da bir düzenleme yapıldı. Tutuklu yargılanmanın da önü açılmış oldu. Şiddetin önüne geçmek için daha ağır yaptırımların olması gerekiyor. Artık bu holiganların sağlıktan şiddetten ellerini çekmeleri gerekiyor. Bu anlamda bu işin takipçisi olacağız. Doktor arkadaşımıza ve sağlık camiasına geçmiş olsun diyoruz. Bizim bundan sonra bir arkadaşımızın şiddete uğramasına tahammülümüz yok" dedi.

        Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde meydana gelen olayda, Acil Tıp Asistanı Dr. Hüseyin Tufan Yanık, bir hasta yakını tarafından sıra meselesi yüzünden darp edilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa