Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Eker, İtalya’da ilki geçen yıl yapılan ve bu yıl 814 Ekim tarihleri arasında ikincisinin düzenleneceği Uluslararası İşbirliği Festivali’ne 'Festival Della Cooperazione İnternazionale' festival komitesi tarafından özel olarak davet edildi.

        İtalya’ını Ostuni, Taranto, Lecce, Brindisi ve Cisternino kentlerinde bir hafta düzenlenecek olan festivale Profesör Eker, bir kişisel sergi ve bir konferans ile katılım gösterecek. '19 Mayıs’ın 100.Yılı' temalı kişisel sergisi ve 'Kültürlerarasılık İçin Sanatsal Bileşkeler ve Kaybolan Evrensellik' konulu konferansı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Metin Eeker, şunları söyledi:

        “Özellikle dünyanın önemli kurum ve protokollerinin temsiliyeti ile karakterize bir festivale davet edilmekten mutluyum. Böyle bir davetin şehrim, üniversitem ve fakültem için ayrı bir önemi var. Karşılıklı işbirliği protokolleri gerçekleştirme amacı için bir şans olan bu festivale eğer bir sponsor bulamazsam gidemeyeceğimi belirtmek isterim. Ancak her koşulda 100. Yıl sergimi İtalya’da gerçekleştirmek arzusundayım. Çünkü Samsun ve ismi 19 Mayıs olan üniversitemi temsil etmemi ‘19 Mayıs’ın 100. Yılı’ temalı bir sergi ile süslemek gururu benim için çok daha mühim bir durum. İnşallah bu fırsat neticesinde önemli kültürel ve sanatsal işbirlikleri sağlayıp bunu değerli kılabiliriz. İnşallah gerekli desteği görürüz.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa