Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun’da faaliyet gösteren market ve iş yerlerinde, döviz kurlarındaki hareketlilik bahane edilerek mal ve hizmetlerin fiyatlarında haksız artış yapılmasına karşı denetim yapılıyor.

        Samsun Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Samsun ve ilçelerinde denetimler yapılıyor. Ticaret İl Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan denetimler sonucu uygunsuz görülen durumlar karşısında gerekli işlemler yapılacak.

        Konu hakkında bilgi veren Ticaret İl Müdürü Vekili Cemil Kocaoğlu, "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31 Ağustos 2018 tarihli ve 30521 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu değişiklik ile anılan yönetmeliğin bahsi geçen EkA bölümüne, (19); ’girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında artış yapmak’ şeklinde bir bent eklenmiştir.Son dönemde finansal piyasalardaki geçici dalgalanmaları fırsat gören bazı spekülatörlerin çeşitli ürün ve ürün gruplarında arztalep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışları yapıldığı duyumları üzerine bakanlığımızca, yukarıda anılan yönetmelik hükümleri çerçevesinde denetimler başlatılmıştır. Bu kapsamda, bakanlığımız ve valiliğimizin talimatları doğrultusunda İlimiz genelinde denetimler yapılmaya başlandı ve denetimlerimiz devam ediyor" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa