Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getiren hacıları ziyaret ederek dualarını aldı.

        Hicri yeni yıl ve Muharrem ayının ilk günü güne hacı ziyaretleri ile güne başlayan Başkan Erdoğan Tok, hacılara ziyarette Kabe örtüsü motifi ile kaplı Kur’anı Kerim hediye ederken hacılar da zemzem suyu ve hurma ikram ediyor.

        Hac vazifesini yerine getirirken yaşadıkları anıları İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile paylaşan Hacılar, “Rabb'im bizleri o güzel beldeleri görmeyi nasip etti. Peygamberimizin ayak bastığı topraklarda olmanın heyecanı, Kabe’yi yakından görmenin hazzı ifade edilemez. Rabb'im herkesin kutsal topraklara giderek hac ibadetini yapmayı nasip etsin” dediler.

        Her yıl olduğu gibi hacıları evlerinde ziyaret ettiklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Bugün hicri yılın ilk günü ve muharrem ayının ilk günü. İlk hacı ziyaretlerine başladık. Ziyaretlerde büyük bir mutluluk ve bayram havası var. Hacılarımız yaptığımız ziyaretlerden mutlu oluyor. Samimi bir ortamda gelişen sohbetlerle anılarını dinliyoruz. Hac ibadetini yerine getirirken yaşadıklarını anlatan hacılarımız, yüreğinde köpüren inancın aşkıyla gözyaşı damlaları akıp gidiyor. Gözyaşları içerisinde sohbetlerine ortak oluyor, birbirimizi daha yakından tanıyarak bağlarımızı kuvvetlendiriyor, gönül köprülerimizi oluşturuyoruz. Bizi bir arada tutan bu inancımız, birliğimiz ve kardeşliğimiz. Hac ibadeti dinimizin de emrettiği gibi imkanı olan herkese farz. Rabb'im hacılarımızın ibadetlerini ve niyetlerini kabul etsin” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa