Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Batman’da hain teröristler ile çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven’in (25) cenazesi memleketi Samsun’a getirildi. Anne Saime Güven, “Hainlere inat ağlamayacağım. Bir oğlum daha olsa yine gönderirim” dedi.

        Batman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla bugün saat 03.40’ta Kozluk ilçesi Kumlupınar köyü Kocabey mezrası bölgesinde yürütülen operasyon sırasında çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Uzman Onbaşılar Recep Turan ve Adem Güven, kaldırıldıkları Kozluk Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

        Şehitler Diyarbakır’da yapılan askeri törenin ardından TSK’ya ait askeri kargo uçağı ile SamsunÇarşamba Havalimanına getirildi. Samsunlu şehidin annesi Saime Güven ve babası Yusuf Güven, bölücü terör örgütüne beddua ederek, dik durmaya çalıştılar. Şehidin kız kardeşleri Fatma Demür ve Büşra Nur Güven ise sinir krizi geçirdiler. Şehit Adem Güven’in cenazesi havalimanında yapılan askeri karşılama töreninin ardından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Anne Saime Güven, oğlunun cenazesi indirildiğinde, “Hainlere inat ağlamayacağım. Bir oğlum daha olsa yine gönderirim” diye feryat etti. Anne daha sonra cenaze aracına binerek oğlunun cenazesiyle birlikte hastaneye gitti.

        Zonguldak şehidinin eşyalarını silah arkadaşı getirdi.

        Aynı çatışmada şehit düşen Jandarma Uzm. Onb. Recep Turan’ın cenazesi, askeri kargo uçağından TSK’ya ait Türk Yıldızları uçağına nakledilerek Zongudak’a gönderildi. Şehidin eşyaları silah arkadaşı tarafından ailesine teslim edilmek üzere 2 bavulun içinde cenazeyle birlikte Zonguldak’a doğru yola çıktı.

        Samsun şehidi Adem Güven’in cenazesi, Samsun Büyük Cami'de yarın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kıranköy Şehitliğine defnedilecek. Zonguldak şehidi Recep Turan da yine yarın memleketinde defnedilecek.

        Şehidin karşılama törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, askeri ve mülki erkan ile birlikte şehit yakınları katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa