Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde beyin kanaması nedeniyle tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşen lise öğrencisi 16 yaşındaki Özgür Yiğit Ulaş'ın bağışlanan organları 4 kişiye umut oldu.

        Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan ve yüksekten düşme sonucu beyin kanaması geçiren lise öğrencisi Özgür Ulaş Yiğit, 19 Ağustos’ta OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesine getirildi. Hastanenin Yoğun Bakım Servisinde tedavi gören genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak beyin ölümü gerçekleşti. OMÜ Organ Nakil Koordinatörü Hemşire Birgül Tan'ın görüştüğü ailesi, gencin organlarını bağışlama kararı aldı.

        Alınan kararın ardından dün İstanbul’dan gelen ekipler gece geç saatlerde kalp çıkarım işlemine başladı. Yapılan operasyonla Yiğit'ten alınan kalp ambulans uçakla İstanbul'a gönderildi. Karaciğer Erzurum'a, böbreklerden 1'i Trabzon'a gönderilirken diğer böbreği de Samsun'da böbrek bekleyen bir hastaya nakledildi.

        Acılı aileye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Mehmet Kazak, “Ülkemizde 30 bin kişi organ ve doku bekliyor. Her yıl bir kısmını kaybediyoruz. O insanların tek çaresi organ nakli olmalarında. Acılı ailemizin verdiği kararla 4 ayrı şehirde 4 hastaya organ nakli yapılacak. Bu kararla 4 hastaya yeni bir hayat şansı tanımış oldular. Aileye Allah'tan sabır, ölen genç kardeşimize rahmet diliyoruz” dedi.

        16 yaşındaki Yiğit'in annesinin de 4 ay önce vefat ettiği öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa