Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin son günlerde meydana gelen boğulma olaylarından dolayı büyük üzüntü yaşadıkları ifade ederek "Denize girmek, acımız ve yasımız olmasın" dedi.

        Samsun’da son günlerde artan boğulma vakalarına karşın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Vatandaşların rüzgarlı havalarda denize girmemesi gerektiğini belirten Başkan Şahin, "Son günlerde boğulma olayları artmıştır. Her gün boğulma tehlikesi geçiren hemşehrilerimiz bulunmaktadır. İnsanlarımızın hayatlarını kaybetmesinden büyük üzüntü duymaktayım. Tüm Samsun ve ülke olarak üzüntü duymaktayız. Biz yaz mevsiminin gelmesiyle sosyal proje kapsamında LED TV’lerde, bilboardlarda ilgili kurumlarımızla işbirliği yaparak uyarılar yaptık. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaya davet ettik. Sahil boyunca uyarı levhaları koyduk. Diğer resmi kuruluşlarımızda önemli uyarılarda bulundu. Cankurtaran ve botlarımız görev yapıyor. Fakat denize girilen alan çok fazla büyüktür. 24 saat denize girmek mümkündür. Bu nedenle hemşehrilerimizin çok dikkatli olmaları gerekmektedir" diye konuştu.

        Vatandaşlara uyarılarına devam eden Şahin, şunları söyledi:

        "Denize girilmesi yasak ve tehlikeli olan bölgeler bulunmaktadır. Bu nedenle hemşehrilerimize çok büyük bir görev ve sorumluluk düşmektedir. Uyarı levhalarına dikkat etmeleri, tehlikeli ve yasak bölgelerde denize girmemelerini, denizde açılmamalarını, bilmedikleri yerlerde denize girmemelerini, birbirlerini uyarmalarını, birbirlerini kontrol etmelerini hassasiyetle rica ediyorum. Suda tehlikeli hareketler yapmaktan ve uzaklara açılmaktan kaçınılmalıdır. Sulama kanallarında, barajlarda veya göletlerde yüzülmemelidir. Havuz ve su kaydırakları küçük çocuklar için çok tehlikelidir. Bu nedenle aileler çocuklarını bu alanlarda yalnız bırakmamalıdır. Derinliği bilinmeyen, dibi görünmeyen suya balıklama atlamak çok tehlikelidir. Hayatını kaybeden her insanımız benim için büyük bir acı ve yastır. Bu acıları ailelerimizin, anne baba ve kardeşlerin yaşamamalarını istiyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa