Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, Floransa Üniversitesi Mimarlık Fakültesi temsilcilerinden uluslararası eğitim ve atölye etkinliklerinde işbirliği teklifi aldı.

        OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Derya Oktay, Londra Kingston Üniversitesinde (İngiltere) gerçekleştirilen "Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Binalar İklim Değişikliğine Karşı En İyi Çözümdür" temalı 28. Dünya Yenilenebilir Enerji Kongresi'ne (WREN 2018) davetli konuşmacı olarak katıldı.

        "Sürdürülebilirlik mimarlık ve tasarımda önemli bir yerde"

        Dekan Prof. Dr. Derya Oktay, "Sürdürülebilirlik Hedefli Mimarlık Eğitimi" başlıklı konuşmasında, doğal ve yapılı çevredeki olumsuz değişimlerin, küresel ısınmanın etkilerinin iyice belirginleştiğini vurguladı. Sürdürülebilirliğin, mimarlık ve tasarım gündeminde çok önemli bir yere taşındığı günümüzde, çevresel ve sürdürülebilir tasarım açısından yetkin meslek üyelerine her zamankinden fazla ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Derya Oktay, sürdürülebilir binalar ve kentlere kavuşabilmek için bu nosyonun ve yeterliliğin öncelikle eğitim kapsamında kazandırılması gerektiğini belirtti. Oktay konuşmasını, misafir öğretim üyesi olarak bulunduğu Michigan Üniversitesi Mimarlık ve Kent Planlama Fakültesindeki eğitim sistemini ve destekleyici unsurları aktararak OMÜ Mimarlık Fakültesi'nde sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda yaptıklarını ve yapacaklarını örnekler vererek anlattı.

        Mimarlık Dekanı'na Floransa Üniversitesinden teklif

        Konferansın sonunda Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, katılımcılardan olumlu değerlendirmeler alırken benzer yaklaşımları destekleyen Floransa Üniversitesi Mimarlık Fakültesi temsilcilerinden uluslararası eğitim ve atölye etkinliklerinde işbirliği teklifi aldı.

        Bu doğrultuda Prof. Dr. Derya Oktay iki okul arasında akademik anlaşmanın imzalanması için girişimlerin başlatılmasında anlaşıldığını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa