Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Azerbaycan Operası'nın sevilen eseri "Arşın Mal Alan" operetini sahneye koyacak.

        SAMDOB'dan yapılan açıklamaya göre, SAMDOB, Azerbaycan operasının önemli değerlerinden sayılan Üzeyir Hacıbeyov'un eserini kasım ayında sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

        Bestesi ve librettosu Üzeyir Hacıbeyov'a ait olan eserde Karabağ'ın Şuşa şehrinde yaşayan gerçek karakterlerden esinlenen sanatçı, dönemin kadın erkek ilişkilerine değiniyor. Operette eski adetlerin yanlışlığı besteci tarafından eleştirel ve komik bir dille ele alınıyor.

        Hafız Guliyev'in rejisiyle sahneye konulan eserin orkestra şefliğini Marco Morrone yaparken, koro şefliğini Onur Altıparmak üstleniyor.

        "Arşın Mal Alan" operetinin dekor uyarlaması Hakkı Kandır'a, kostüm uyarlaması Aydan Çınar'a, koreografisi Özgün Barılı'ya, ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz'a, metin uyarlaması ise Şenol Talınlı'ya ait.

        Eser, zengin bir tüccar olan Esger'in evleneceği kişiyi önceden görebilmek için kumaş satıcısı gibi davranarak en yakın arkadaşı Süleyman ile Soltan Bey'in konağına girmesi ve ardından gelişen karmaşık olayları konu ediyor.

        "Arşın Mal Alan" adlı operetin prömiyeri 3 Kasım Cumartesi, ikinci temsili ise 5 Kasım Pazartesi günü saat 20.00'de Aydın Gün Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa