Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sırbistan Boşnak Milli Konseyi Başkanı Dr. Jasmina Curic’i misafir etti.

        Sakarya Patronlar Platformu 20192020 Sezon Açılışı Konuğu olarak Sakarya’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Sırbistan Boşnak Milli Konseyi Başkanı Dr. Jasmina Curic, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a misafir oldu. Ziyarette; Boşnak Milli Konseyi Genel Sekreteri Mirza Haydinoviç, Boşnak Milli Konseyi Başkan Yardımcısı Fuad Baçiçanin, Patronlar Platformu İcra Kurulunda Başkan Yardımcısı Emre Tan ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

        Boşnakların resmi temsilcisi

        Boşnak Milli Konseyi’nin; Sancak bölgesinde yaşayan Boşnakların resmi temsilcisi olduğunu belirten Konsey Başkanı Dr. Jasmina Curic, Bosna’dan Serdivan’a selam getirdiğini ifade ederek; Boşnak kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Serdivan’la eğitim, kültür ve turizm alanlarında ortak adımlar atmak istediklerini söyledi.

        Jüstinyen’den Mostar’a Kardeşlik Köprüsü

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, atılacak her adımda Boşnak Milli Konseyi’nin yanlarında olduklarını ifade ederek, “Dün olduğu gibi bugün de yarın da Bosna’daki kardeşlerimizin yanındayız. Biz biriz, beraberiz ve bütünüz. Ortak kültürün gelecek nesillere aktarılmasını hedeflediğimiz ve bu düşünceyle hayata geçirdiğimiz Jüstinyen’den Mostar’a Kardeşlik Köprüsü Projemizle, yeni bir gücü ortaya çıkardık. İnşallah bu girişimlerimizi bir adım daha öteye taşıyarak kardeşlik köprümüzü daha da güçlendireceğiz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa