Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bulunan özel bir yabancı dil kursunda silah zoruyla 7 kişiyi rehin alan E.K., 36 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Olay, 23 Şubat 2018 tarihinde meydana gelmişti. Adapazarı ilçesi Semerciler Mahallesi Çark Caddesi üzerinde bulunan özel bir yabancı dil kursuna giren E.K. (50), 7 kişiyi rehin almış, olay yerine Özel Harekat Polisi başta olmak üzere çok sayıda polis ekibi sevk edilmişti. Polislerin geldiğini gören şüpheli havaya 2 el ateş ederek polisleri uzaklaştırmak istemiş, o esnada ise ekiplerce yapılan operasyon sonucu şahıs etkisiz hale getirilerek Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülmüştü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adli mercilerce 3 Mart tarihinde tutuklanan E.K., Sakarya 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma sonucunda; dil kursunda rehin aldığı 7 kişinin her biri için "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 5'er yıl, "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 10 ay, "mala zarar verme" suçundan 10 ay olmak üzere toplam 36 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Öte yandan, şahsa "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkındaki kanuna muhalefet" suçundan 500 lira para cezası verildiği öğrenildi.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa