Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), şehir genelinde içmesuyu altyapısını güçlendirmeye devam ediyor.

        Şehir genelinde içmesuyu altyapısının güçlendirilmeye devam edildiği çaılşmalar kapsamında 10 milyonluk projeyle Sapanca Gölü suyunun ulaştırıldığı Kaynarca’da eski hatlar nedeniyle sorun yaşanan mahallelerde içmesuyu şebeke yenileme çalışmalarının sürdüğünü belirten SASKİ İlçe İşletmeler Dairesi Başkanı Bayram Koncuk, son olarak Büyükyanık Mahallesi’nde de hatların yenilendiğini söyledi. Kaynarca’ya Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’nde arıtılan birinci sınıf içmesuyunu ulaştırmanın yanı sıra lokal olarak da yeni hatlar inşa ederek kaliteyi daha yukarı çektiklerini vurgulayan Koncuk, “Son dönemde Taşoluk, Ortaköy, Turnalı, İşaret, Kızılcaali, Sabırlı, İmamlar, Uzunalan, Cebek, Karaçalı ve Birlik Mahallelerinde uzun ömürlü yeni hatlar inşa etmiş, abone bağlantılarını da yenilemiştik. Büyükyanık Mahallesi’nde de çapları küçük olan, yıpranmış eski hatlar nedeniyle yetersizlik ve kayıp kaçak problemleri yaşanıyordu. İşaret Mahallesi’nde bulunan depodaki suyu Uzakkışla Mahallesi’ne ulaştıran hattan Büyükyanık’a 2 kilometrelik yeni bir hat çektik. İnek Deresi üzerinde bulunan köprüden çelik hat geçişi yaptık. Mahallenin önemli bir kısmını ve bölgede bulunan çiftlikleri besleyecek bu hat ile hem problemlerin önüne geçmiş olduk, hem de hayvancılık yapan vatandaşlarımıza da kolaylık sağladık” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa