Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu yılın ilk üzüm hasadı Sakarya’nın Pamukova ilçesinde ekilen alanlarda çiftçi tarafından toplanılmaya başlanıldı. Meyve ve sebzeleriyle ünlü Pamukova ilçesinde üzüm üreticiliği de giderek artmaya başladı.

        Halk arasında beyaz ve siyah üzüm olarak bilinen beyaz inci ve siyah ilkeren üzümlerinin hasadına Sakarya’nın Pamukova ilçesinde başlanıldı. Çiftçinin yüzünü güldüren beyaz üzümün çıkış fiyatı 1,7 ile 2 lira arasında iken siyah üzümün fiyatı ise 1 ile 1,8 lira arasında kalitesine göre değişiyor. Sakarya’nın Pamukova ilçesi Hayrettin Mahallesi’nde çiftçilik yapan Hasan Yıldız isimli vatandaş bu seneki üzümlerin biraz olsun yüzlerini güldürdüklerini belirterek, “Çok şükür bu seneki üzüm çiftçilerimizin biraz olsun yüzünü güldürüyor. Şu anki mahsul iyi durumda. Üzümlerimizin kaliteli olması da emeklerimizin karşılığını çok olmasa da karşılıyor. Şu an topladığımız üzümler ilk çıkanlar. Önümüzdeki haftalarda diğer cins üzümlerimizi de toplamaya başlayacağız” dedi.

        Pamukova çevresine bir hal ve soğuk hava deposunun kurulması isteğini de dile getiren çiftçi Yıldız, “Pamukova meyve ve sebzeleri ile halkımızın sofralarında olmaya devam edecek. Ancak Pamukova çevresinde devletimize ait bir hal ve soğuk hava deposu bulunmuyor. Bu da bizim pazarımızı olumsuz etkiliyor. Büyüklerimizden ricamız Pamukova gibi önemli yetiştiricilik yapılan bir yere devletimize ait hal ve soğuk hava deposu yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa