Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Yerken zayıflatan 10 gıda, Gün içinde yiyerek kalori yakabileceğiniz besinleri sizler için derledik, yiyerek zayıflayın, zayıflatan yiyecekler, zayıflatan gıdalar neler, zayıflamak için bunları yiyin
        • 1

          Gün içinde yiyerek kalori yakabileceğiniz besinler, sanılanın aksine oldukça lezzetli ve sağlıklı besinlerdir. Şimdi okuyacağınız yiyecekleri diyet listenize ekleyerek ve düzenli egzersiz yaparak hem sağlığınıza oldukça katkıda bulunacak hem de istemediğiniz kilolarınızdan kolayca kurtulacaksınız.

        • 2

          Greyfurt

          Greyfurt hem metabolizmanızı hızlandırır hem de kalorileri yakmanıza yardım eder. Kan şekerinizi de dengeleyen greyfurtu meyve salatanıza ekleyebilir ya da suyunu içebilirsiniz.

        • 3

          Kereviz

          Vitamin deposu kerevizin sırrı şu: Az kalori içeriyor ve yediğinizden daha fazla kalori yaktırıyor. Kereviz çoğunlukla sudan oluşur, diyetinizin dengeli bir parçası olur. Ayrıca vücudunuz için gerekli olan vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir.

        • 4

          Kepekli tahıllar

          Araştırmalar kepekli tahılların, işlenmiş tahıllardan daha sağlıklı olduğunu gösteriyor. Kronik hastalıklara yakalanma riskinizi düşüren kepekli tahılları diyetinizin bir parçası haline getiriseniz, acıkma periyodlarınız uzar. Ayrıca vitamin, mineral ve karbonhidrat açısından zengin olan kepekli tahılların yağ oranı oldukça düşüktür.

        • 5

          Yeşil çay

          Asya'ya bu egzotik sıcak içeceği içmek hayatımızda sıradan bir başlangıçmış gibi görünebilir; ama unutmamalısınız ki sağlığınız için önemli özelliklere sahiptitr. Antioksidanlar açısından zengin olan yeşil çay, metabolizmanın hızını arttırmaya ve kilo vermeye yardım eder.

        • 6

          Omega-3

          Omega-3'ün metabolizmayı düzenlediği bilimsel olarak açıklanmıştır. Omega-3'te bulunan yağ asidi, leptin hormonunu etkiler ve bu da hızlı yağ yakımını kontrol eder. Ton balığı, ringa balığı ve somon balığı omega-3 bakımından zengin besinlerdir.

        • 7

          Kahve

          Bir fincan kahve olmadan güzel bir sabaha uyanmayı hayal edemeyenlerin sayısı eminiz oldukça fazladır. Çünkü kafein insanı canlandırır ve uykumuzu açar. Yeterli miktarda içildiğinde kana oksijen verir ve kalori yakmak için yardımcı olur. Ancak kahvenizi mümkün olduğunca kremasız ve şekersiz tüketmeye çalışın. Farklı tat sevenler için kahvenize bir tutam tarçın eklemeyi önerebiliriz.

        • 8

          Avokado

          İçinde doymamış yağlar bulunan avokado metabolizmanızı hızlandırır ve hücreleri yeniler. Öte yandan kolesterolü düşürür, yaraları iyileştirir, kalp rahatsızlıkları riskini azaltır, gözlerinize ve saçlarınıza iyi gelir. Kısaca tam bir sağlık deposu olan avokadoya kahvaltınızda yer açarsanız, bir hazine kazanmış olacaksınız.

        • 9

          Baharatlı yiyecekler

          Yiyeceklerinize baharat eklerseniz, kalori yakımını hızlandırabilirsiniz. Baharatları hem düşük kalori içerir, hem de yemeklere lezzet verir.

        • 10

          Chia tohumları

          Protein, lif ve omega-3 yağları açısından zengin olan bu tohumlar da yukarıda bahsettiğimiz gıdalar gibi metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olur. İştahınızı bastırmakla beraber yağları yakarlar ve sizi tok tutarak, aşırı yemek yemenizi engeller. Salatanıza ve yoğurdunuza ilave edip tüketebilirsiniz.

        • 11

          Brezilya fındığı

          Kalori yakmanıza yardım eden bir diğer lezzetli besin ise Brezilya fındığıdır. Bu lezzetli ufaklıkları metabolizmanızı hızlandıran besniler olarak görmenin yanı sıra selülitlerle savaşırken en etkili silahlarınızdan biri olarak da düşünebilirsiniz.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa