Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Tıpta Yenilikler Mobil parmak okuyucu, parmak okuyucu cihazları, parmak damarı okuma cihazı

        Sağlıkta başlatılan biyometrik doğrulama sisteminin en güvenilir yöntemi olan parmak damarı okuma teknolojisi, mobil çözümlerle daha kolay ve hızlı hale geldi. Hastanelerde kullanılan akıllı parmak damarı okuyucu cihazlar bundan böyle, hastanın ayağına gidecek. SGK, sağlık hizmetleri maliyetlerinin geri ödemesinde gereksiz harcamaları aşağı çekmek ve sistemin suiistimal edilmesini önlemek amacıyla 1 Eylül 2013'ten bu yana kademeli olarak kendi Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi'ne geçmeye başladı.

        Projenin özel hastaneleri kapsayan birinci aşaması tamamlanırken, üniversite hastaneleri için gerçekleştirilecek ikinci aşama da başlamak üzere. Hitachi firması da mobil cihazını 1 Eylül 2014'ten itibaren üniversite hastanelerini de kapsayacak son teknoloji çözümü olarak pazara sundu. Wi-Fi / 3G bağlantılı BIOMIG cihazı kullanıcı dostu olma ve verimlilik anlamında benzerlerinden ayrılıyor. Cihaz hastanın ayağına gidiyor. Hastadan aldığı parmak damarı haritasını da saniyeler içinde SGK veri tabanı ile karşılaştırıp sonuca ulaşabiliyor. TÜBİTAK tarafından güvenlik testlerinden geçirilen cihaz Memorial Hastaneler Grubu'nda kullanılmaya başladı bile.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa