Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Metabolizmanızı hızlandıracak 10 ipucu, metabolizma, kilo verme , işte metabolizmayı hızlandıracak öneriler
        • 1

          Kaslarınızı güçlendirin

          Vücudunuz siz hiçbir şey yapmasanız bile kalori yakmaktadır. Bu durum kas yapısı daha güçlü, kaslı kişilerde daha yüksek seviyelerde işlemektedir. Kaslar kendi kendilerine kalori yakarak, size yardımcı olurlar.

        • 2

          Egzersiz yapın

          Aerobik gibi egzersizler çok fazla kas yapmanıza yardımcı olmayabilir ancak saatler süren çalışmadan sonra metabolizmanızı hızlandırır.

        • 3

          Su için

          Vücudunuzun kalorileri eritebilmesi için suya ihtiyacı vardır. Bir kaç saatlik susuz kalma durumunda dahi metabolizmanız yavaşlar. Araştırmalar, günde 8 bardak su içen bir yetişkinin 4 bardak su içene kıyasla daha fazla kalori yaktığını ortaya koymuştur.

        • 4

          Enerji içeceklerini denemeli misiniz?

          Kafein deposu olan enerji içecekleri metabolizmanızı birden hızlandırmaya yardımcı olacaktır. Ancak bu içeceklerin kan basıncı, anksiyete ve uykusuzluk gibi sorunlara yol açtığı gerçeğini de unutmamak gerekiyor.

        • 5

          Öğünlerinizi arttırın, atıştırmalıklarınızı yanınızdan ayırmayın

          Metabolizmanızı sürekli çalışır durumda tutmak için yapabilecekleriniz arasında uzun saat aralıklarıyla büyük yemekler yemek değil, öğünlerinizi çoğaltmak baş sırada geliyor. Ara öğünleri de yemek programınıza alabilir ve sağlıklı atıştırmalıklarla gününüzü tamamlayabilirsiniz.

        • 6

          Yemekleriniz baharat ekleyin

          Baharatlar içeriklerinde bulunan doğal kimyasallar ile metabolizmanızı yüksek ölçüde çalıştırırlar. Özellikle kırmızı biberin her şekilde yemeklerde kullanılması kilo vermenize yardımcı olacaktır.

        • 7

          Proteinli gıdaları tercih edin

          Vücudunuz proteinli yiycekler yediğinizde karbonhidratlı yiyeceklere kıyasla daha fazla kalori yakacaktır. Diyet programınızdaki karbonhidratları, yağsız ve protein bakımından zengin yiyeceklerle değiştirirseniz, metabolizmanız olduğundan daha çok çalışacaktır.

        • 8

          Sadekahve için

          Eğer bir kahve tutkunuzysanız kahvenin enerjinizi ve konsantrasyonunuzu nasıl etkilediğini muhtemelen biliyorsunuzdur. Kahvenin fayda ve olumlu etkilerinden sadece birisi, metabolizma üzerindeki hızlandırıcı etkisidir.

        • 9

          Yeşil çay için

          Araştırmalar günde 2 – 4 bardak yeşil çay içiminin normalde olduğundan %17 oranda daha fazla kalori yakımını sağladığını göstermektedir.

        • 10

          Şok diyetlerden uzak durun

          Günde 1200 – 1800 kalori alımıyla sınırlanan, kısa sürede kilo verdirdiği söylenen şok diyetlerden uzak durum. Bu diyetler kaslarınızı yok eder, metabolizmanızı yavaşlatır ve diyeti bıraktığınız anda daha fazla kilo almanıza yol açar.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa