Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Tatilinizi yurt dışında mı geçirmek istiyorsunuz?

        Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde tatile çıkmadan önce gidilecek bölgeye özgü koşulları öğrenmenin ve alınması gereken sağlık tedbirleri hakkında bilgilenmenin sağlıklı bir tatil geçirmek için büyük önem taşıdığı belirtildi.

        Yurt dışında kalış süresine göre ilaç reçetesi temin edilmesi ve sağlık hizmeti alınan hekimden uygun bir sağlık çantası oluşturma ile ilgili tavsiyeler istenmesi önerilirken, yurt dışına çıkış öncesi diş kontrolünü yaptırılması ayrıca gözlük kullanıyorsanız yedek bir gözlüğün de alınmasının önemine dikkat çekildi.

        Tatilcilere, güvenli olmayan suları mutlaka kaynatarak içmeleri, ağzı kapalı ve mümkünse pastörize edilmiş meşrubat tüketmeleri önerilirken, şu görüşlere yer verildi: “Musluk suyu, doğal kaynak suyu ve hangi suyla yapıldığı bilinmeyen buzlu içecekler içilmemeli. Eller sık sık su ve sabunla yıkanmalı. Tazeliğinden ve kaynadığından emin olunmayan gıdalar tüketilmemeli. Özellikle hijyen ve sağlık şartlarının yetersiz olduğu bölgelerde salata, pişmemiş sebze, pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri gibi yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalı.”

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa