Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık AIDS'le ilgili büyük balon!

        Dünya Sağlık Örgütü bugüne kadar 25 milyon kişinin hayatını kaybettiği hastalığın heteroseksüeller arasında yayılmadığını açıkladı.

        25 yıl önce ortaya çıkan ve şu ana kadar 25 milyon kişinin hayatına mal olduğu tahmin edilen AIDS hastalığının heteroseksüel çiftler arasında yayılma tehlikesi olmadığı açıklandı.

        Dünya Sağlık Örgütü’nden gelen bu açıklama, AIDS’le mücadelede yanlış bir strateji izlendiği eleştirilerini de arttırdı.

        NTVMSNBC'nin haberine göre Dünya Sağlık Örgütü HİV ve AIDS’le sorumlu programının başkanı Dr. Kevin de Cock, Afrika kıtası dışında heteroseksüel çiftler arasında AIDS’in yayılmasının beklenmediğini açıkladı.

        Örgüt bu açıklamayla, risk olmayan bölgelere kaynak harcadığını da itiraf etmiş oldu. Veriler de AIDS’le mücadelede yanlış bir strateji izlendiğini ortaya koyuyor.

        Risk olmayan bölgelerde insanların eğitimine büyük paralar harcanırken tehlikenin yüksek olduğu sahra altı afrika ülkelerinde riski düşüren sünnet ya da partner sayısını azaltma gibi temel önlemlerin teşvik edilmesinde başarı sağlanamadı.

        Ayrıca AIDS’le mücadele eden kurumlar, insanları korunma yerine cinsel ilişkiden uzak durmaya yönledirdikleri ve düzgün çalışan bir sağlık sistemi inşa edemedikleri gerekçesiyle de eleştiriliyor.

        Dünyada hala savaşlarda ölenlerden daha fazla sayıda insan AIDS’ten hayatını kaybediyor. 2007 verilerine göre dünyada 33 milyon kişi AIDS’e yol açan virüsü taşıyor, 2,1 milyon kişinin de AIDS nedeniyle hayatını kaybettiği belirtiliyor.

        Şu ana kadar dünyada AIDS’ten ölenlerin toplam sayısı ise 25 milyon.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa