Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık organ nakli vasiyet yoğun bakım böbrek nakli karaciğer nakli

        Şükran ÖZÇAKMAK / AHT

        İstanbul Zeytinburnu’ndaki evlerinde kitabını almak için çıktığı ranzasından inerken düşerek inanılmaz bir kaza sonucu yaşamını yitiren 14 yaşındaki Ayşe Demir’in “vasiyet” gibi arzusu üzerine bağışlanan organları, kendisiyle yaşıt olan Şevval Güzeler ile 15 yaşındaki Tuğçe Duman ve 30 yaşındaki Mehmet Şirin Özçelik’e hayat verdi.

        "YÜZÜ BOZULMASIN"

        Ayşe’nin yüzü ise ailesinin “Dış görünüşü değişmesin” talebi nedeniyle alınmadı. Ayşe Demir’in kazada hasar gören kalbi ve akciğeri de alınmadı.

        İKİ KİŞİYE UYDU

        Ayşe’nin karaciğeri karaciğer bekleyen Mehmet Şirin Özçelik’e verilirken, bir böbreği uçakla Adana’da böbrek bekleyen 15 yaşındaki Tuğçe Duman’a gönderildi. Önceki gece yapılan nakille hayata tutunan 14 yaşındaki Şevval Güzeler, dün sabah yoğun bakımdan çıktı. Tuğçe Duman ile Mehmet Şirin Özçelik ise halen yoğun bakımda tutuluyor. Ayşe’nin bir böbreğinin nakledildiği Tuğçe Duman’ın ameliyatının gerçekleştirildiğiOrgan Koordinatörü Doç. Dr Kürşat Özşahin, “Ayşe gerçekten Tuğçe için melek oldu. Çok nadir bulunan bir böbrekti ve Türkiye’de sadece iki kişiye uydu ” dedi. Ayşe’nin annesi Harbiye Demir, “Kızım 18 yaşına geldiğinde organlarını bağışlayacağını söylemişti. O yüzden organlarını bağışladık” diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa