Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık En anlamlı '8 Mart' hediyesi

        Böbrek yetmezliği nedeniyle 2 yıldır diyalize giren Ali Mutlu, eşinden nakledilen böbrekle hayata tutundu.

        Manisalı ev kadını Şennur Mutlu'nun (25) sol böbreği, 9 yıl önce aşık olarak evlendiği Ali Mutlu'ya (30) nakledildi.

        Şennur Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manisa'da işçi olarak çalışan eşine 2 yıl önce ''böbrek yetmezliği'' teşhisi konulduğunu anlattı.

        Eşinin hastalığı nedeniyle çalışamaz hale geldiğini ve diyaliz tedavisi gördüğünü dile getiren Mutlu, ''Ben böbreğimi vermek istedim. Yapılan incelemeler sonunda ameliyat uygun bulundu'' dedi.

        Operasyon sonrası yoğun bakım ünitesinde kaldıklarını ve ilk kez 8 Mart'ta yeniden birbirlerini gördüklerini ifade eden Şennur Mutlu, şunları söyledi:

        ''8 Mart hem Dünya Kadınlar Günü hem de Dünya Böbrek Günü olarak kutlanıyormuş. Benim eşim Dünya Kadınlar Günü'nü pek bilmez, öyle günlerle ilgisi yoktur. Bugüne kadar bana Kadınlar Günü'nde hediye de vermedi. 8 Mart'ta eşime hediyeyi ben verdim. Onu yaşatabildiğim için çok mutluyum. Artık diyalize girmeyecek.''

        Şennur Mutlu, 4 yaşında Mehmet adlı bir oğullarının bulunduğunu da belirterek, bur an önce taburcu olup Manisa'daki evlerine dönmeyi ve oğullarıyla mutlu bir yaşam sürmeyi istediğini dile getirdi.

        Ali Mutlu da eşi sayesinde yeniden sağlığına kavuşmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, ''Eşimi çok seviyordum, şimdi daha çok bağlandım'' dedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa