Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bademcik ameliyatında ihmal iddiası

        Konya'da özel bir hastanede bademcik ve geniz eti ameliyatı yapıldıktan sonra nefes almakta zorlanan 7 yaşındaki Yusuf Nurulgür ve aynı hastanede aynı ameliyat öncesinde narkoz verildikten sonra vücudu şişen 9 yaşındaki Osman Nuri Uğurlu'nun ''ihmal nedeniyle komaya girdikleri'' ileri sürüldü.

        Alınan bilgiye göre, Emine ve Ali İhsan Uğurlu çiftinin iki çocuğundan büyüğü Osman Nuri Uğurlu, geniz etinde büyüme şikayetiyle Konya'da özel bir hastaneye götürüldü. Doktorların bademcik ve geniz eti ameliyatı yapılması gerektiğini söylemesi üzerine Osman Nuri'nin 8 Şubatta ameliyata alınmasına karar verildi.

        Betül ve Hüseyin Nurulgür çiftinin çocukları Yusuf'un da bademcik ve geniz etinde büyüme şikayetiyle gittiği hastanedeki muayenesinin ardından ameliyat olması kararlaştırıldı.

        İki çocuk aynı gün bademcik ve geniz eti ameliyatı yapılmak üzere hastaneye getirildi. Ameliyata giren ve yarım saat sonra ameliyattan çıkarılan Yusuf Nurulgül'ün hastane odasına alınmasının ardından vücudunda şişlikler olduğu öne sürüldü.

        Baba Nurulgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vücudunda şişlikler olan ve nefes almakta zorlanan küçük çocuğunu tekrar ameliyathaneye götürdüğünü söyledi.

        Aynı zamanda ameliyata girmek üzere narkoz verilen Osman Nuri Uğurlu'nun da vücudunda şişme olduğunu ve nefes almada zorlandığını gördüğünü ifade eden Nurulgür, şöyle konuştu:

        ''Hastanede göğüs cerrahisi uzmanı bulunmadığı için Konya Numune Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümünde görevli bir uzman doktor hastaneye getirildi. Doktor iki çocuğa da aynı anda müdahale etti. Çocukların akciğerlerinde oluşan yırtıktan hava çıkışı olduğu ve buna bağlı olarak deri altında hava birikmesi oluştuğu tespit edildi. Tekrar düzenli nefes almalarını sağlamak için çocukların vücudunda delik açıldı. Vücutta biriken hava dışarıya çıkarılarak çocukların tekrar normal seviyede solunum alması sağlandı.''

        Baba Nurulgür, müdahalenin ardından Konya Numune Hastanesine getirilen iki çocuğun da Reaminasyon Ünitesi'nde tedavi altına alındığını söyledi.

        -AİLELER DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR-

        Çocukların babaları Hüseyin Nurulgür ile Ali İhsan Uğurlu, ''ihmalkarlık'' iddiasıyla hastane yönetimi için Cumhuriyet Başsavcılığı'na dava açacaklarını ifade ettiler.

        Söz konusu hastanenin Başhekimi Op. Dr. Sabahattin Yücetaş ise iki çocuğun müdahalesinde de istenmeyen bir durumla karşılaştıklarını, ancak bu olayın ihmalkarlıktan kaynaklandığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu savundu.

        Yücetaş, iki çocuğun da sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

        -''GEÇ KALSAYDIK ÇOCUKLAR ÖLEBİLİRDİ''-

        Konya Numune Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümü'nde görevli Uzman Doktor Murat Öncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdahalenin gecikmesi halinde çocukların ölebileceğini belirtti.

        Müdahalenin ardından Konya Numune Hastanesine getirilen çocukların durumlarının iyi olduğunu belirten Öncel, yaklaşık 1 hafta içeresinde küçük çocukların sağlıklarına kavuşabileceklerini dile getirdi.

        -OLAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI-

        Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci de olayla ilgili inceleme başlatıldığını belirterek, ''Hastalarımız Konya Numune Hastanesinde tedavi altına alındı. Akciğerle ilgili problemleri ortadan kaldırıldı. Hayati tehlikeleri bulunmuyor'' dedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa