Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık "Önemli işler başarıyoruz ama tanıtamıyoruz"

        Türk Radyoloji Derneği, radyoloji alanında dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok önemli işler başarıldığını ancak yeterince tanıtılamadığını bildirdi.

        Türk Radyoloji Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, bundan 116 yıl önce ''X'' ışınlarını bularak insanlık ve tıp tarihinde çığır açan Wilhelm Conrad Röntgen'in ölüm yıl dönümü olan 10 şubatın, radyoloji konusunda kamu bilincini artırmak için Avrupa Radyoloji Derneği'nce, ''Avrupa Radyoloji Günü'' olarak belirlendiği ifade edildi.

        ''X'' ışınlarının bulunduğu günden bugüne, yaygın olarak kullanılan röntgenin yanı sıra bilgisayarlı tomografi, ultrasonografi ve manyetik rezonans görüntüleme yöntemlerinin gelişmesi sayesinde, vücudun bütünlüğünü bozmadan, tüm dokuların çok ince detayına kadar görüntülemesinin sağlandığı belirtilen açıklamada, modern tıpta görüntülemenin vazgeçilmez bir araç olduğu, radyolojinin tıbbın hem gören gözü hem de şifa sağlayan eli olduğu dile getirildi.

        Kanserden inmeye kadar pek çok hastalığın ve sorunun radyolojik tetkiklerle teşhis edildiği ve girişimsel radyolojiyle tedavi edilebildiği anlatılan açıklamada, şöyle devam edildi:

        ''Radyolojide, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok önemli işler başarılmakta. Ancak ne yazık ki, yapılan bu çalışmalar yeterince tanıtılamamaktadır. Bu yıl, ilki düzenlenecek olan Avrupa Radyoloji Gününde 17 Avrupa ülkesinin radyoloji dernekleriyle birlikte, radyolojinin önemine ve yapılan çalışmalara dikkat çekilmesi hedeflenmektedir. Derneğimiz bu etkinliği 'radyoloji ve kanser' başlığı altında tanıtma kararı almıştır.''

        Radyolojik yöntemlerin, vücuttaki tüm anatomik detayla birlikte kanserin oluşturduğu tümörü de ortaya çıkardığı kaydedilen açıklamada, Türk Radyoloji Derneği'nin, Türkiye adına yer aldığı ve Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Fransa, Gürcistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Litvanya, Polonya, Romanya, İspanya, İsveç, İsviçre ve İngiltere'nin üyesi olduğu Avrupa Radyoloji Derneği tarafından başlatılan ''Avrupa Radyoloji Günü''nde, radyolojideki son gelişmelerin değerlendirileceği bildirildi.

        Açıklamada, Türk Radyoloji Derneği Genel Merkezinde yarın basın toplantısı düzenleneceği bilgisine de yer verildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa