Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 4 ayda sigarayı bırakabilirsiniz

        Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde geçen yıl kurulan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) bünyesinde sigarayı bıraktırma amaçlı tedavi ve danışmanlık hizmeti verecek olan Sigara Bırakma Polikliniği hizmet vermeye başladı. Sigara bağımlıları 4 ay gibi kısa bir sürede sigarayı tamamen bırakabilecek.

        Poliklinik ve çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Hatice Köroğlu, polikliniğe başvuruların artarak devam ettiğini söyledi.

        İLAÇLA DA TEDAVİ

        Şu anda yaklaşık 20 sigara bağımlısı için tedaviye başladıklarını kaydeden Dr. Köroğlu, "Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız kendileri başvurularını yapıyor. Başvuru sahipleriyle ön görüşmemiz oluyor. Gerçekten sigarayı bırakmaya kararlı olan kişilerle çalışmaya başlıyoruz. Periyodik aralıklarla kendileriyle görüşmelerimiz oluyor. Görüşme sırasında gerçekten sigarayı bırakmak istemediğini ve bu konuda kararlı olmadığını tespit ettiğimiz kişiler için bu dönemi bir süre erteliyoruz. Görüşmelerimizde sigaranın zararları ilgili de çok ciddi bilgiler veriyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın onayladığı sigarayı bırakmayla ilgili tedavi yöntemleri ve 3 çeşit ilacımız var. Eğer hastamız bu ilaca uygunsa, ilaca başlatıyoruz. Belli aralıklarla takip ediyoruz. Tam anlamıyla ilaçla destek, ya da yatarak bir tedavi değil, her yönüyle destekleyici bir tedavi uygulanıyor" dedi.

        EN ERKEN 4 AY

        Uygulanacak tedaviyle 4 ay gibi kısa bir sürede sigaranın bırakılabileceğini belirten Dr. Köroğlu, "Sigarayı bırakma süresi, bağımlılık süresi ve kişiye göre değişebilir. İlaç başlamışsa ortalama 12 hafta tedavi sürmekte. Bunun haricinde 6 aya veya 12 aya kadar izleyeceğimiz hastalar olacaktır. En erken 4 ayda sigara bırakılabilir" diye konuştu.

        Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Feryat Demirhan ise, birçok ciddi hastalığın temelinde sigaranın yattığını belirterek, sigaradan kurtulmak isteyen bireylerin kendilerine başvurmasını istedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa