Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 4 yaşındaki Cem müthiş operasyonla kurtuldu

        Bursa'da yaşayan 4 yaşındaki Cemal Yılmaz'a henüz iki aylıkken "komplet atriyoventriküler kanal defekti" isimli doğumsal kalp hastalığı teşhisi konuldu. Ameliyat için uygun yaş ve kiloya gelmesi beklenen küçük Cemal, geçtiğimiz günlerde Acıbadem Bursa Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

        KALBİNDE 3 ÖNEMLİ BOZUKLUK VARDI

        Ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doktor Tamer Turan, Cemal'in hastalığı ve yapılan müdahale ile ilgili şunları söyledi: "Cemal'in kalbinde üç önemli bozukluk birlikte bulunuyordu; kulakçıklar arası delik, karıncıklar arası delik ve iki kapakçık yerine altı yapraktan oluşan tek kalp kapağı. Bunun sonucu olarak kirli ve temiz kan birbirine karışıyor, akciğere aşırı kan gidiyor ve tek kapakçıkta olan yetersizlik kalbi zorluyordu" dedi.

        BÜYÜME VE GELİŞMESİ NORMALE DÖNECEK

        Cemal'in dört saat süren ameliyatında kalbin etrafında bulunan zar kullanılarak karıncıklar ve kulakçıklar arası deliğin kapatıldığını anlatan Turan, "Ayrıca tek kalp kapakçığı başarılı bir onarımla iki ayrı kapakçık haline getirildi. Yoğun bakım ve klinikte geçirdiği 5 günün ardından taburcu olan Cemal için şimdi hızlı bir büyüme ve yaşıtlarını yakalama dönemi başladı" dedi

        BURSA / AHT

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa