Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Fantezileri paylaşmak

        Rüyalarımız ve fantezilerimiz bilinçaltımıza ilişkin birçok şeyi açığa vurabilir. Cinsellik yönünden ise, birlikte olduğumuz kişiyi daha iyi anlamamıza ve en üstün seks potansiyelimizi ortaya koymamıza yardımcı olurlar.

        Bazı kişiler için fantezi dünyası, duygusal "fren"lerinden kurtulacakları tek yerdir. Terapistler, rüyalardan çoğu kez bilinçaltını keşfetmede yararlanırlar ama, aslında hepimiz cinsel yapımızı daha iyi anlamak için rüyalarımızı kullanabiliriz.

        HEMEN ORTAYA ATMAYIN

        Fantezileri paylaşmanın nihai hedefi, ilişkiyi daha da iyiye götürmektir. Gene de, fantezileri paylaşma konusunu hemen ortaya atmaktan kaçının deriz. Sevgiliniz ürkebilir. Bir de şunu aklınızdan çıkarmayın: Sevgiliniz fantezilerinizi bir kez öğrenince, onları "geri" alamazsınız.

        Örneğin; Rachel, erkek arkadaşına bağlanmış olduğu halde, çok sayıda erkekle aynı anda cinsel ilişkide bulunduğunu hayal ettiğinden sık sık söz etti. Sevgilisi Nick açık fikirliydi ama kendini rahatsız hissettiğini de itiraf ediyor. "Ben onun hayallerine uymuyorum, onlarda yer almam. Şimdi de, sanki sevişirken ona karşı daha kaba davranmam isteniyormuş gibi bir duyguya kapılıyorum." Sue da, erkek arkadaşı Michael ona, işyerindeki sekreterin kahramanı olduğu seksi rüyalar gördüğünü söyleyince, benzer bir deneyim geçirmiş. "Bu rüyaların onun için zerrece değer taşımadığını biliyordum. Açık sözlülüğünü takdir ettim etmesine ama, gene de beni müthiş rahatsız etti söyledikleri. Sonunda öyle bir kıyamet kopardım ki, bir daha bana böyle şeyleri asla söylemeye yemin etti."

        Fantezileri uygulamak

        Bazı kişiler sevgililerinden hayallerini, fantezilerini hemen hayata geçirmesini beklerler. Bu konuda bir baskı söz konusuysa eğer, yolunda giden bir ilişkinin bile rayından çıkmasına hiç şaşmamak gerek. Ancak, eğer fantezilerinizi gerçekleştirme fırsatı tanınsa, çoğumuzun büyük bir olasılıkla bu fırsattan yararlanmayacağını bilmek de insanın içine ferahlık veriyor.

        Sevgililerimize ilişkin kurduğumuz o ılımlı fanteziler, istersek hayata geçebilir. Gene de çoğu kez onları fantezi olarak saklamak en iyisidir. Kimi çift, fantezileri hayata geçirmenin işin heyecanını kaçırdığını farketmiştir.

        Sevgilinizle erotik rüyalarınızı paylaşırken, hassasiyet göstermeyi ihmal etmeyin. Zamanlama, her şeydir. Yorgun olduğu ya da canının bir şeye sıkıldığı anı seçmeyin. İkinizin de kendinizi seksi ve yeniliklere açık hissettiğiniz anı bekleyin. Eğer her şey yolunda görünüyorsa, ileri bir adım daha atabilirsiniz. Ama eğer işler yolunda değilse hemen durun.

        Sizi ne heyecanlandırır?

        Fantezileri paylaşmanın ilk şartı, sevgilinizi neyin heyecanlandırdığını bilmektir. Her erkek farklıdır. Bazıları aynı anda iki kadınla birden sevişme fikrinden heyecana kapılır, bazıları ise sevgilisinin seksi çamaşırlar giymesinden hoşlanır. Bazı erkekleri de, sevgilisinin kot pantolon ve gömlek giymesi tahrik eder. Bunları tartışmak, anlamanın en açık şeklidir ama bundan hemen sonra da gözlemin geldiğini unutmayın. Sevdiğiniz nasıl kadınları çekici buluyor? Onu hangi filmler ya da kitaplar heyecanlandırır? Size hiç bazı giysilerinizin onu çektiğini söyledi mi? Bir kadın jimnastik yaparken giydiği mayo üstündeyken, sevgilisinin onu hemen farkettiğini söylüyor.

        Bazı fikirleriniz varsa, bunları sevişmenize yavaş yavaş dahil etmeye başlayabilirsiniz. Belki de bir senaryo yazıp, bunu uygulamak istersiniz. En sık rastlanan senaryolardan biri, kadının bir fahişe, erkeğin de onun müşterisi gibi davranması fantezisidir. Fikir kaynağı olarak seks dergilerini kullanmak da iyi bir fikir. Mektupları ya da yazıları birlikte okuyun ve en çok hangilerinden hoşlandığınızı çekinmeden birbirinize anlatan. Seksi bir film için küçük bir sinopsis yazmak da, genellikle hoşa giden bir oyundur. Eğer bunun fazlaca zaman sarfına yol açacağını düşünüyorsanız, size hoş gelen seksi bir filmin konusunu anlatın, yeter. Böylece yaratıcılığınızı cinsel yaşantınızla birleştirmek fırsatı geçer elinize.

        Fantezileri açıklamak, bunları duyan sevgilinizin önünde geniş ufuklar açar. Örneğin bazı kadınların tatlı, bakiremsi ve masum bir havası vardır. Sevgilileri de bu havaya kanar ve sevişme düzeyini en aza indirerek kadından çok fazla cinsel talepte bulunmazlar. Hatta çoğu kez, olağanın birazcık dışındaki bir şey ima ederlerse, birlikte oldukları bu "iyi" kadını incitecekleri şeklinde bir kuşku da duyarlar.

        Bu gibi durumlarda çoğunlukla kadının gayet geniş bir hayal dünyası vardır ve fantezileri paylaşma yoluyla 'açılır.'

        Böylesi uyanmalar, aradan yıllar geçmiş olsa bile bir ilişkide devrim yaratabilir. Erkek, sevgilisini ilk kez gerçek benliğiyle görür. Kadın da, belki ilk kez, cinselliğini ilk kez onunla paylaşma imkanına kavuşur. Çiftin ilişkileri için gerekli olan bir itelemeyi sağlar. Ne kadar beklenmedik olursa olsun, değişiklik çoğu kişiye iyi gelir.

        Sevgilinin ihtiyaçlarını bütün ayrıntılarıyla bilmek, cinsel ilişkiyi genellikle iyiye götürür. Andrew, Janet'e fantezisini yaşatmak için bu bilgiden yararlandı. Gene de hassasiyeti elden bırakmadı.

        İnsanların fantezileri çoğu kez öylesine kişiseldir ki, bunları sevgilileriyle bile paylaşmak onları rahatsız eder. Eğer paylaşırlarsa, kendi kafalarında fantezilerinin değerinin düşeceğinden endişelenirler. Belki de herkesten gizli ve sadece kendilerine ait bir fanteziye sahip olma fikridir asıl heyecan veren.

        Bazen de insanın sevgilisi, fantezisini paylaşmak istemeyebilir. Fantezilerini hayata geçirmeyi ilişkilerinin dışında arayan adamlar da vardır. O zaman da erkek, fantezilerine cevap veren kadını tercih ederek, sevgilisinin gerçek değerini gözardı edebilir. Birçok ilişkinin bu yüzden bozulduğu görülmüştür.

        Klinik deneylere göre, ihtiyaçlarınızı karşılaması için sevgilinizi ikna etmek, çözümü dışarda aramaktan daha iyi sonuç veriyor.

        İhtiyaçlarınızı karşılarken

        Fantezilerinizi ille de gerçeğe dönüştürmenin şart olmadığını aklınızdan çıkarmayın. Eğer fantezilerinizi paylaşmaya hazır olmadığınız için kaygı duyuyorsanız, sabredin. Cosmotürk'ün haberine göre, bir çift ne kadar uzun süre bir arada olursa, kadınla erkek birbirine o kadar yakınlaşır. Kırk yaşına yaklaşırken kendini cinsel yönden daha bilinçli hisseden kadınların sayısı, şaşılacak kadar çoktur. Böyle kadınlarla evli erkekler, karılarının on yıl önce lafını bile duymak istemeyip reddettikleri şeye on yıl sonra kabul edilebilir gözüyle bakmasından hayrete kapılırlar.

        Son olarak, paylaştığınız fantezinin cinsi konusunda da hassas davranın. Tom Cruise'a ilişkin bir fantezi, gerçekleşme ihtimali fevkalade zayıf olduğu için hoş karşılanabilir, zararı da dokunmaz. Ama kapı komşunuza ilişkin bir fantezi, sevgilinizi "ya gerçekleşirse" korkusuyla tedirgin edebilir.

        Cinsel yaşamı renklendirmenin 6 özel yolu

        Fantezileri paylaşmak, ortak cinsel yaşantınızı zenginleştirebilir. İşte fantezileri paylaşmanın birkaç yolu:

        1- Birlikte olduğunuz kişinin günlük hayatta cinsel olarak ya da romantikçe neye ve nasıl tepki gösterdiğini gözleyerek işe başlayın. Onu heyecanlandıran seksi giysiler mi, yoksa filmler mi?

        2- Baskı yapmadan, tatlı tatlı, onun fantezilerini keşfetmeye çalışın.

        3- Bütün bunların sonunda öğrendiklerinizi seks oyunlarınıza ya da cinsel ilişki öncesi oynaşmalarınıza dahil edin.

        4- Sevişirken ya da sekse bir hazırlık olarak seksi hikayeler anlatmasını öğrenin. Bu hikayelerin bir işe yaraması için, dinleyenin tahrik edici bulacağı son derece kişisel hale getirilmiş detayları içermeleri gerekir.

        5- Sevgilinizin fantezilerinin hayata geçmesi için fırsatlar yaratın. Tabii, ikinizde bunu gerçekten istiyorsanız. Unutmayın ki, paylaşma ortaklaşa alınan bir karar sonucu ortaya çıkmalı.

        6- Özenle ve hassasiyetle davranın ve ilk hoşnutsuzluk işaretinde hemen durun

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa