Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yeni diyet içeceği şarap mı?

        Amerika'da yapılan araştırmalar, şarabın kilo kontrolü için faydalı olduğunu kanıtlıyor. Cosmopolitan dergisine konuşan uzmanlar, günde bir bardak şarabın çok olumlu etkileri olduğunu söylüyor.

        KOLESTEROLÜ ÖNLER

        Normal kiloya sahip yaklaşık 20 bin kadını 13 yıl boyunca takip eden araştırmacılar, sonuçta günde bir veya iki kadeh şarap içen kadınların kilo alma ihtimallerinin, içmeyenlere göre yüzde 30 daha az olduğunu ortaya koyuyor. Şarabın faydaları düşünüldüğünde, bu sonuç aslında çok şaşırtıcı değil. Beslenme uzmanı Jane Klaner, "Şarap, tansiyon ve kolesterolü engelleyen antioksidanlar açısından çok zengindir" diye konuşuyor. Klaner, "Kadınlar, alkol sindirimini sağlayan enzimleri, erkeklere göre daha az üretir. Bu nedenle içkiyi sindirebilmeleri için bu enzimleri üretmeleri gerekir. Bu da enerji yakımını sağlar" diyor.

        VÜCUT ISISINI YÜKSELTİR

        Dr. Lu Wang ise, alkolün kalori yakımını tetiklemesinin bir diğer nedeninin vücutta yarattığı ısı değişimi olduğunu söylüyor. Alkol vücut ısısını yükseltiyor, vücut da bu ısıyı dengelemek için kalori yakıyor. Bir kadeh şarabın 125 kalori olduğunu söyleyen Klaner, "Şarap içmek tek başına bir kilo verme yöntemi değil. Dengeli beslenme ve spor eşliğinde mümkündür" diyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa