Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık ‘İneğim doğuruyor, ambulans’

        Adıyaman 112 Acil Servisi'nde çalışan sağlık personeli yapılan birbirinden ilginç ve asılsız ihbarlardan bıkma noktasında geldi.

        112 Acil Servis çalışanları vatandaşlara 'hayat kurtarma' adına lüzumsuz yere hattı meşgul etmeyin çağrısında bulundu.

        Asılsız ihbarlar ve yanlış yönlendirmeler nedeniyle vakalara bazen geciktiklerini ifade eden 112 Acil Servis personelleri, 112 Acil Servis'in 'hayat kurtarmaya' çalıştığına dikkat çekti. Hattın boş yere meşgul edilmesinin yanı sıra bazı şahısların sarkıntılık yaptığını söyleyen bayan sağlık personelleri, meşgul edilen hatların çalışma koşullarını ağırlaştırdığını ifade etti.

        Bu arada 112 Acil Servis hattını dinleyen basın mensupları, 112 Acil Servisi arayan bir şahsın doğum yapacak olan ineği için ambulans istediğine şahit oldu. Bu tür telefonları gün içerisinde yüzlerce kez aldıklarını kaydeden 112 acil servis çalışanları, zaman zaman argo kelimelere maruz kaldıklarını ileri sürdü.

        Günde ortalama 3 bin ihbar aldıklarını söyleyen İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Rıdvan Kurtgöz,"Bu aralar yoğun bir vaka patlaması var. Vakaların yüzde 80-90'ı asılsız. Kimisi müzik dinletiyor, kimisi konuşmuyor, kimisi de sapıklık yapıyor. 4 hat ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Günde ortalama 3 bin ihbar alıyoruz. Bunlardan ancak yüz kadarı gerçek ihbar. Arkadaşlarımız 4 hatta da isteklere cevap vermeye çalışırken, asılsız ihbarlara yetişemiyorlar. Gelen ihbarların yüzde 70-80'inden fazlası asılsız ihbar. Bu noktada sıkıntı yaşıyoruz. Boş yere hattı meşgul edenler çalışmalarımızı yavaşlatıyor. Boş yere arayan biri bile hattı 3-4 dakika meşgul ediyor. Çünkü arkadaşlarımız ihbarın asılsız olduğunu bilseler bile bundan emin olmak için telefonda karşıdakini anlamaya çalışıyor. Doğruluk payını düşünerek hattaki şahısla konuşuyorlar. Vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını ve lüzumsuz yere hattı meşgul etmemelerini istiyoruz" diye konuştu.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa