Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Avustralya'daki "polenli fırtına" can almaya devam ediyor

        Avustralya'nın Melbourne kentinde hava sıcaklığının aniden düşmesiyle ortaya çıkan polen içerikli fırtına nedeniyle solunum yolu rahatsızlığından hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi.

        Melbourne'da geçen hafta başında mart ayından bu yana ilk kez 38 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığının bir saat içinde 15 derece düşmesiyle oluşan polenli fırtına, özellikle solunum rahatsızlığı bulunan binlerce kişiyi olumsuz etkiledi.

        Victoria Sağlık Hizmetleri Departmanından (VDHHS) yapılan açıklamada, özellikle kentin batı semtlerinde etkili olan polenli fırtınada solunum yetmezliğinden hayatını kaybedenlerin sayısının 8'e yükseldiği duyuruldu.

        Kentte son bir haftada fırtınadan etkilenen 8 bin 500 kişinin hastanelerde tedavi edildiği belirtilen açıklamada, yoğun bakımdaki bir hastanın durumunun ise hala kritik olduğu aktarıldı. Açıklamada, 7 kişinin kentteki bazı hastanelerde tedavisinin sürdüğünü bilgisi verildi.

        Melbourne'da geçen hafta başında aniden düşen hava sıcaklığının yol açtığı fırtınanın yarı kurumuş çimenlerin üstündeki polenleri savurmasından etkilenen ve solunum yolu rahatsızlığı olan binlerce kişi acil servislere kaldırılmıştı. Saatteki hızı 100 kilometreye varan polen içerikli fırtına yüzünden 5 saat içinde acil servislere yaklaşık 2 bin çağrı yapılmış, normalin 7 kat üzerinde olduğu açıklanan bu çağrılara sağlık ekiplerinin vaktinde yetişememesi nedeniyle ölümlerin yaşandığı belirtilmişti.

        Fırtına sonrası tedavi altına alınan hastalardan 6'sının yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

        Ambulansların yetersiz kaldığı fırtınada hastalar, polis ve itfaiye araçlarıyla hastanelere taşınmıştı. Victoria Eyalet Hükümeti ve Eyalet Acil Durum Yönetimi, ambulans servisi dahil olmak üzere acil müdahalelerde yaşanan aksaklıklar ve tıbbi müdahale yeteneklerinin soruşturulacağını duyurmuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa