Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kifoskolyoz hastası Emirhan Avşar'ın tek isteği okuluna gidebilmek!

        Niğde'de iki yıl önce omurga eğriliği (Kifoskolyoz) teşhisi konulan 16 yaşındaki lise öğrencisi Emirhan Avşar, tedavi olup, yarım bıraktığı eğitimine devam etmek istiyor.

        Ulukışla ilçesine bağlı İlhan köyünde yaşayan Emirhan'a, 14 yaşında sırtında kambur çıktığı için gittiği hastanede kifoskolyoz teşhisi konuldu.

        Liseye başladıktan bir ay sonra sağ bacağının ağrıması üzerine hastaneye kaldırılan Emirhan, yürüyemediği için okulu bırakmak zorunda kaldı.

        Emirhan Avşar, gazetecilere, sağlığına kavuşmak istediğini belirterek, "Yürümekte zorlanıyorum, kendi ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Okuluma gidemiyorum. Yürümek ve okula gitmek istiyorum" dedi.

        Lisedeki arkadaşlarını özlediğini vurgulayan Emirhan, "Arkadaşlarım ziyaretime geliyor, onları görünce daha da duygulanıyorum. Yürümek istiyorum artık, okuluma dönmek istiyorum. Okuyup, tarih öğretmeni olmak istiyordum" diye konuştu.

        Emirhan’ın babası Alaaddin Avşar da hastalığın doğuştan kaynaklandığını öğrendiklerini, oğlunun sağlığına kavuşması için özel hastanede ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi.

        Avşar, "Doktor, muayeneden sonra, 3 ameliyat yapacağını, 30 bin lirada maliyeti olduğunu söyledi. Yetkililerden ve hayırseverlerden maddi yardım istiyorum" dedi.

        Anne Nilgün Avşar da "Oğlum okula gidemiyor. Dersleri güzeldi, okuldan geldiğinde ödevini yapardı. Takdir, teşekkür belgeleri alırdı. Okula gidemediği için çok üzülüyorum" diye konuştu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa