Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yağsız süt kalp ve damar sağlığını koruyor!

        Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, "Yaşamın her anında süt ve süt ürünlerini tüketmek önemli olduğu gibi özellikle kilo kontrolünde de süt, yoğurt ve ayran çok değerli besinlerdir" dedi.

        Diyetisyen Aslıhan Küçük, teknolojiden faydalanarak elde edilen light sütün içerik olarak sadece yağ konusunda tam yağlı sütten ayrıldığını ancak tüm besleyiciliğini korumaya devam ettiğini söyledi. Küçük, light mantığında süt ve ürünlerinin içerisindeki toplam yağ miktarının azaltıldığını ve diğer besin ögelerinde hiçbir kayıp olmadığını belirtti.

        "YAĞSIZ SÜT ÜRÜNLERİ KALP DAMAR SAĞLIĞINI KORUR, KİLO YÖNETİMİNİ KOLAYLAŞTIRIR"

        Küçük, "Son bilimsel çalışmalar, yağsız süt ve ürünleri ile beslenmenin hem kalp damar sağlığını koruduğunu, hem de kilo yönetimini kolaylaştırdığını belirtiyor. Özellikle beslenme konusunda bilinçli toplumlar, süt ve ürünleri yaygın olarak yağı alınmış veya azaltılmış olarak tüketiyor. Böylece beslenmeni doymuş yağdan arındırıyor, sağlanan bu yağ kazancını faydalı yağ türleri ile kullanarak daha kaliteli bir beslenme profili elde edebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

        Kalsiyumun hayatın her evresinde çok önemli bir mineral olduğunu belirten Küçük, "Bu nedenle süt tüketimini; hem büyüme ve gelişme çağında hem de yetişkinlik evresinde ve özellikle kadınlarda menopozla gelişen kemik erimesini önlemek için mutlaka öneriyoruz. Her gün en az 2-3 su bardağı süt tüketmeli ve yağsız tercih etmelisiniz. Her 200 ml light süt ile yaklaşık 6 gram yağ kazancın bulunmakta. Bunu da faydalı yağ türlerinden 5-6 adet badem veya 2 tam ceviz veya salatana ekleyeceğin 1 tatlı kaşığı zeytinyağı veya 30 gram avokado ile değerlendirebilirsiniz" şeklinde konuştu.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa