Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Boynunuzdaki kırışıklıklar çözümsüz değil

        Ceyda ERENOĞLU / GAZETE HABERTÜRK

        Önemli bir davete, şık bir akşam yemeğine, düğüne ya da romantik bir geceye hazırlanırken kıyafet seçimi, yüz güzelliği ve saçlar hepimizin önem verdiği konular. Oysa güzel kadınların gerçek sırrı, sadece saçlarının değil vücutlarının her bölgesinin de bakımlı olması.

        Esteclub Estetik ve Güzellik Merkezi’nden Güzellik ve Yaşam Koçu, Çiğdem Gündüzbey Üregen, davetlerin arttığı ve şıklık yarışının hız kazandığı yaz mevsiminde, ‘dekolte’ olarak adlandırılan bölgelerde oluşan sorunlara ve bu sorunların çözüm yollarına dikkat çekiyor. Yaşlılık izleri en çok boyun, eller, kolların üst kısmı ya da dizkapağı gibi bölgelerde görülüyor. Bu bölgelerle ilgili sorun yaşayanların imdadına ise plastik cerrahlar ya da medikal estetik dokunuşlar koşuyor.

        EN BÜYÜK SORUN YATAY ÇİZGİLER

        Boyun bölgesinde karşılaşılan en büyük sorun, son derece derin olabilen ve kişiyi olduğundan daha yaşlı gösteren yatay çizgiler. Özellikle uzun boyunlu kadınlarda baş eğme, yüksek yastıkta yatma ya da okuma sırasında oluşan bukırışıklıkları baştan önlemek çok zor oluyor. Bu çizgiler rahatsızlık verecek boyuta geldiğinde ise çeşitli uygulamalarla azaltılmaya çalışılıyor. Yüzdeki kırışıklıklarda ilk akla gelen botoks olduğu halde, bu uygulama boyunda pek tercih edilmiyor. Dikine kırışıklıklarda botoks ile iyi sonuçlar alınmasına rağmen, boyundaki enine çizgilerde ‘hyalüronik asit’ içeren dolguların çok daha iyi sonuç verdiği belirtiliyor. Ayrıca cildin altındaki tabakayı ısıtarak cilt ütüleme işlemi yapan ‘ultrasonik cihazlar’ ile de 4-5 seansta, yüz güldüren sonuçlar almak mümkün oluyor.

        GIDIYA YÖNELİK UYGULAMALAR

        Daha ileri yaşlarda ya da çok yıpranmış ciltlerde ise kesin çözümün boyun germe ameliyatı olduğu belirtiliyor. Bu ameliyat yaşı 40-45 civarı ve üzerinde olanlara kalıcı bir çözüm olarak öneriliyor. Operasyon ortalama 2 saat sürüyor ve kişi 1 hafta içinde günlük yaşantısına dönebiliyor. Gıdı görüntüsünden rahatsız olanlar için ise liposuction, ultrasonik cihazlarla tedavi ya da cerrahi müdahale öneriliyor.

        DİZKAPAĞINIZ YAĞLANMASIN

        Dizkapağında zaman içinde kilo almaya bağlı olarak iki yandan sarkan fazla yağlar estetik görüntüyü bozabiliyor. Beden ideal kiloya geri dönse bile bu bölgedeki fazla yağlardan kolay kurtulmak mümkün olmuyor. Sorun liposuction veya cerrahi yöntemler kullanmadan, sıkılaştırıcı etkisi olan vücut şekillendirici cihazlarla çözülüyor. Temel yaklaşımın ultrasonik etkiyle cilt altında biriken fazla yağı eritmek olduğu belirtiliyor. Bölge, tedavinin yapabileceğinin ötesinde aşırı yağa sahipse, liposuction denenmesi gerekiyor. Ayak bileklerindeki kalın görüntü için de aynı uygulamalardan yararlanılıyor.

        DEKOLTE KIRIŞIKLIKLARININ EN BÜYÜK SUÇLUSU GÜNEŞ

        İlerleyen yaş, doğum ve bebek emzirme etkisi göğüslerdeki dolgunluğu azaltıyor. Bu noktada ilk tercih edilen meme büyütme ve dikleştirme ameliyatları oluyor. Bu ameliyatlar hasta açısından düşünüldüğü kadar zor bir süreç gerektirmiyor ve 5’inci ya da 6’ncı günde normal günlük aktivitelere ve sosyal hayata dönüş mümkün hale geliyor.

        Dekoltedeki kırışıklıkların en önemli nedeninin güneş olduğu belirtiliyor. Bu nedenle cildi güneşten erken yaşta iyi korumanın olumlu sonuçları ileri yaşlarda görülüyor. Yoğun, göz yoran, derin kırışıklıklar söz konusuysa öncelikli tercihin dolgu olması gerekiyor. Cilde dolgu maddeleriyle hacim verildiğinde elde edilen görüntü, kalıcılığı birkaç yıla varan bir tazelenme yaratıyor. Bu uygulama zaman içinde yenilenebiliyor.

        Dekolte bölgesine PRP yapmak da yüz güldüren sonuçlar veriyor. PRP işleminde kişinin kendisinden alınan,trombositlerce zenginleştirilmiş kan plazması kullanılıyor. Bu kan, dekolte bölgesini tekrar genç ve canlı bir cilde kavuşturmak için kullanılıyor. Bu bölgede dermaroller ve PRP kombini yüz güldüren etkili sonuçlar veriyor. Dermarollerin, ciltte küçük gözenekler oluşturarak mini travmalar yaratması cildin kendini yenilemek üzere tekrar aktif hale gelmesini sağlıyor. Bu noktada yenilenen temiz cilt genç, parlak ve lekesiz görünüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa