Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık 30 yıl böbrek taşıyla yaşadı.

        30 yıl boyunca ameliyat korkusu nedeniyle böbreğinde ceviz büyüklüğündeki taşla yaşayan İzmirli Gülter Arslan, kapalı cerrahi yöntemle ameliyat olmaya ikna edildi. Arslan, ameliyat esnasında sağlık personeliyle konuşa konuşa böbrek taşına veda etti.

        İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan Gülter Arslan, 30 yıl böbreğindeki 2.5 santimlik taşla yaşadı, kendisine sancı veren taştan kurtulmak için yıllarca her yolu denedi. Defalarca taş kırma cihazına giren Gülter Arslan (67), taşı bir türlü düşüremedi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ersin Konyalıoğlu'na muayene olan Arslan'ın ameliyat olmasına karar verildi.

        AMELİYAT KORKUSUNU YENDİ

        Yapılan tetkiklerde Gülter Arslan'ın böbrek fonksiyonlarında kayıp başladığını tespit ettiklerini belirten Op. Dr. Konyalıoğlu, "Hastamıza operasyonun nasıl yapılacağına ilişkin bilgi verdik. Belden uyuşturularak (spinal anestezi) ve kapalı yöntemle (bir santimlik bir kesi yapılarak) gerçekleştirileceğini anlattık. 30 yıllık ameliyat korkusunu sonunda yenen Gülter Hanımın iki saat süren bir operasyonla böbrek taşını temizledik" diye konuştu.

        AMELİYATTA SOHBET ETTİ

        Kapalı yöntemle gerçekleştirilen ameliyatta böbrekteki taşın tamamı başarıyla çıkarıldı. Genel anestezi almadan sadece belden aşağısı uyuşturulan Arslan, ameliyat sırasında sağlık personeliyle sohbet etti.

        "TAŞI SAKLAYACAĞIM"

        Hayatını zindana çeviren taştan kurtulduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Arslan, "Ameliyatım iyi geçti, neredeyse hiç ağrı duymadım. Ameliyatın böyle olacağını bilseydim şimdiye kadar hiç beklemez, çoktan ameliyat olurdum. Sağlık çalışanları ile konuşarak ameliyat oldum. Doktoruma ve tüm ekibe minnettarım" ifadesini kullandı. Arslan, ameliyat esnasında tamamen temizlenen taşından kendisine verilen parçaları saklayacağını söyledi.

        "GENEL ANESTEZİ RİSKİ ORTADAN KALKIYOR"

        Belden uyuşturma (spinal anestezi) yöntemiyle yaptıkları operasyon hakkında bilgi veren Op. Dr. Konyalıoğlu da şunları söyledi; "Yaptığımız ameliyatta hastanın tamamen uyutulmaması, ameliyat sonrasında yaşanılan genel anesteziden kaynaklı sorunları ortadan kaldırıyor. Ayrıca genel anesteziye göre riski daha düşük oluyor. Perkütan Nefrolitotomi operasyonu, İzmir'de sınırlı sayıda merkezde yapılabilen bir operasyondur. Hemen hemen tüm merkezlerde genel anestezi altında uygulanan bu operasyon hastanemizde, spinal anestezi ile başarıyla uygulanmaktadır."

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa