Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık ‘Bakırköy projesi kamuoyuna açıklansın’

        Kurthan DEMİR / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Tabip Odası, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve ilgili STK’lar bir araya gelerek yaptıkları basın açıklamasında, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin “kamu-özel” ortaklığı modeliyle yenilenmesini eleştirerek, yerleşke üzerinde yapılması planlanan yeni hastane projeleri içeriğinin bir an önce kamuoyuyla paylaşılmasını istedi.

        Katılımcılar adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Başkanı Nuran Güngör, “Hastanenin kurulu olduğu alan ve pek çok bina, hem Bizans ve Roma, hem Osmanlı, hem Cumhuriyet tarihinin bir parçasıdır. Hastaneyi kuran değerli hocalarımız, nörolojik bilimlerle psikiyatri ve psikolojinin bütünlüğünü o dönemden görmüşler ve bu hastaneyi bir nöroloji, nöroşirürji ve psikiyatri hastanesi olarak kurmuşlardır. Görünen odur ki; yüzyıla yakın bilgi ve birikimle hizmet veren bu bütünlük parçalanmak isteniyor” dedi.

        İhalenin kamu-özel ortaklığıyla yapılmasını eleştiren Güngör, “Bu model hastane yerleşkesinin özel şirket tarafından yenilenerek, 25 yıllığına devlete kiralanmasını öngörüyor. Yani devlet 25 yıl boyunca hem bu şirkete kira ödeyecek, hem de ‘çekirdek sağlık hizmeti’ dışındaki hizmetleri 25 yıl boyunca işletmesine izin verecek. Bu sağlıkta özelleştirme anlamına gelmektedir. Kendi arazimizde, kiracı olacağız. Devletin Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi’nin binalarını yenileme, yataklarını ve diğer donanımını modernleştirme, altyapısını iyileştirme için yeterli parası vardır” dedi.

        İhalesi yapılmasına rağmen Bakırköy’de hayata geçirilecek projelerin kamuoyundan gizlendiğini ifade eden Güngör, “Şirketle imzalanan sözleşmenin detaylarının kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz. Yerleşke üzerinde yapılacak binaların nerelere inşa edileceği, hastanenin genel işleyişi açısından ne planlandığı, nöroloji, beyin cerrahi ve bağımlılık birimlerinin geleceği hakkında bilgi edinmek istiyoruz” diye konuştu.

        TÜKEL: AVM’YLE KARŞILAŞMAK İSTEMİYORUZ

        TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Dr. Mehmet Raşit Tükel ise, “18 Ağustos tarihinde Kamu Hastaneleri Birliği genel sekreterini ziyaret ettik. Verdiği bilgiler hiç tatminkâr değildi. Biz aylar sonra bir AVM, hastane adı altında bir işletme görmek istemiyoruz” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa