Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Saç aşısı yöntemi artık Türkiye’de

        HT MAGAZİN

        ABD ordusunun kopmuş organların yenilenmesinde kullandığı, dünyada 8 yıldır saç dökülmelerine ve kelliğe çözüm sunan FDA onaylı saç aşısı yöntemi artık Türkiye’de de uygulanıyor. Esteworld Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mehmet Faruk Yavuz, ilk kez 1999 yılında Harvard Üniversitesi Profesörü Alan Spiewack tarafından yara ve yanık onarımı için kullanılan, ardından da saç tedavisi amaçlı da yararlanılmaya başlanan bu formül için şunları söylüyor:

        TEK SEFERLİK BİR UYGULAMA

        “Saç aşısı, hücreler arası bağlantıyı sağlayan ektraselüler matriksin özel bir formu. Bu materyal, kök hücrenin modelleme yöntemiyle yeniden taze doku üreterek iyileştirme özelliğini tetikliyor. En önemli özelliğiyse tek seferlik bir uygulama olması. Yapılan araştırmalar, saç aşısının yaş ve cinsiyet gözetmeksizin etkili olduğunu gözler önüne seriyor. Yöntem, saçkıran ve lupustan kaynaklanan dökülmeler gibi tedavisi zor olan hatta bazen hiç olmayan hastalıklarda da umut oluyor.”

        YIPRANAN SAÇLARA, SAÇ VE SAKALA DA YARIYOR

        Kadınlarda saç dökülmesinin olağan bir durum olarak görülmediğini belirten Dr. Mehmet Faruk Yavuz, kadınların az bölümü saç ekimine uygun olduğu için saç aşısının kadınlar için umut veren bir tedavi olduğuna dikkat çekiyor. Saç aşısı, kadınlarda her türlü saç dökülmesinde kullanılabiliyor. Boya, fön gibi işlemlere maruz kalan, incelen, hacmini kaybeden saçlar için koruyucu olan saç aşısı; kaş ve sakal sorunu yaşayanlarda da etkili sonuçlar veriyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa