Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hamilelikte vitamin kullanımına dikkat!

        Anne adaylarının hamilelik döneminde kullandığı vitaminlerin takviyesinin ilerleyen dönemde bebeklerin astım hastalığına yakalanma olasılığını arttırabileceği belirtildi.

        Sağlık Araştırmaları Sitesi’nde yer alan çalışmaya göre, doğacak bebekleri doğum kusurlarından korumak için yapılan vitamin takviyesinin ilerleyen dönemde bebeklerin astım hastalığına yakalanma olasılığını arttırabileceği belirtildi.

        Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırmada folik asit, vitamin B12 ve çinkonun gebelerde takviye amacıyla önerilen dozlarının eşdeğerinin farelerde astım gelişimine neden olabileceği görüldü. Bu vitaminlerden zengin diyetle beslenen farelerin yavrularının bazı astım belirtileri gösterdiği gözlendi. Araştırmayı yürüten ekibe göre, bulguların insan araştırmalarının sonuçlarıyla da desteklenmesi durumu, gelişmiş ülkelerde gizemli bir şekilde artış gösteren astımın nedeninin aydınlatılması açısından da önem taşıyor. Bugün dünyanın pek çok ülkesinde gebelik sırasında bebekte oluşan Spina Bifidayı önlemek amacıyla gebelere folik asit takviyesinin yapılması öneriliyor.

        ANKA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa