Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan başvuru kılavuzu açıklaması! 2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu ne zaman yayımlanacak, başvuru şartları neler, kadro branş dağılımı ne zaman belli olacak?
        • 1

          Atama bekleyen sağlık çalışanları Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin yaşanan son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Sağlık Bakanlığı personel alımında başvuru kılavuzu için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika açıklaması geldi. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu ne zaman yayınlanacak, kadro branş dağılımı belli oldu mu? İşte merak edilen soruların yanıtı...

        • 2

          BAKAN KOCA'DAN SAĞLIK PERSONELİ ALIMI AÇIKLAMASI!

          Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda personel alımı için, "31.183'ü sözleşmeli personel, 11.317'si sürekli işçi olmak üzere, 85.000 yeni çalışma arkadaşından ilk etapta 42.500'ünün alımı için dün Başvuru Kılavuzları İŞKUR'A, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere listeler ÖSYM'ye gönderildi. Hepimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

        • 3

          SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK? ŞARTLARI NELERDİR?

          Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başvuru tarihleri, şartları, kadro ve branş dağılımı Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanacak başvuru kılavuzunda yer alacak. 85 bin kadrodan ilk etapta 42 bin 500 personelin alımı gerçekleştirilecek.

        • 4

          "DOĞRUDAN ATAMA YAPACAĞIZ"

          11 bin 317 sürekli işçi alımı için de İŞKUR'a listelerimizi gönderiyoruz. Toplamda ilk etapta 42 bin 500 kişi alacağız. Mülakat yapmaksızın doğrudan atama yapacağız. Hemen ardından ikinci etap ilanına çıkılacak. Ayrıca kurum içi ve açıktan 4 bin 924 sözleşmeli atama çalışmalarımız sürüyor. En geç Ocak ayında ilana çıkacağız” ifadelerini kullandı.

        • 5

          SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO - BRANŞ DAĞILIMI BELLİ OLDU MU?

          Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı kadro ve branş dağılımı hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi.

        • 6

          Daha önce Resmi Gazete'de yayımlanan 27 bin personel alımı Cumhurbaşkanlığı kararı ise şu şekildeydi;

          Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında, sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2022 yılının sonuna kadar uygulanmak üzere istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeli sayısı 27 bin olarak tespit edildi. Karara göre; 2022 yıl sonuna kadar 19 bin 694 uzman doktor, 7 bin 114 doktor, 147 ebe, 38 sağlık memuru, 3 hemşire, 1 diyetisyen, 1 diş doktoru, 1 psikolog ve 1 sağlık teknikeri sözleşmeli olarak istihdam edilecek.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa