Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, dün akşam, sürpriz bir ziyaretle Ankara’nın yoğunluğu fazla olan hastanelerinin acillerini denetledi.

İlk olarak Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acilini ziyaret eden Bakan Demircan, hasta ve yakınlarıyla sohbet etti, sağlık çalışanlarından bilgi aldı.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de acil denetimi gerçekleştiren Sağlık Bakanı Demircan hastanenin fiziki koşullarını ve insan kaynağı kapasitesini yerinde inceledi. Hastanede acil nöbetinde bulunan doktorlardan sunulan acil sağlık hizmeti konusunda bilgi aldı.

Read more!

Bakan Demircan, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acilini de denetledi. Sağlık Bakanını karşılarında görmenin şaşkınlığını yaşayan hasta ve yakınları gecenin ilerleyen saatinde gerçekleşen bu denetimden memnuniyetlerini ifade ettiler

Hastane acillerinde gereğinden fazla hasta yoğunluğu oduğunu söyleyen Demircan, “Acil olmayan, polikliniklerde muayene olabilecek vatandaşlarımızın çeşitli nedenlerle acilleri tercih etmesi sebebiyle gerçek acil hastaları mağdur oluyor" diyerek, zorunlu olmadıkça acillerin meşgul edilmemesini istedi.

Son olarak Ankara 112 Komuta Kontrol Merkezini gezen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “Acil sağlık hizmetleri büyük fedakarlık gerektiren bir alan. Hizmetin doğası gereği 24 saat kesintisiz hizmet vermek durumundayız" dedi.

Bir gece vakti ansızın gerçekleşen acil denetimlerin sürmesi bekleniyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ