Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Rusya'dan nükleerde yeni hamle - Enerji Haberleri

        Türkiye’nin, ilk nükleer santralinin temeli nisan ayında Akkuyu’da atıldı. Projeyi üstlenen Rus Rosatom, her biri bin 200 megavatlık, 4 üniteden oluşan nükleer santral inşa edecek.

        Akkuyu’da ilk ünitenin inşaatı, Rusya’da da nükleer santralin kritik parçalarının imalatı devam ediyor. İlk ünite, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümüne yetiştirilecek. Santral, Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak.

        Rusya, ABD’nin yaptırımları nedeniyle ekonomik yönden kritik bir süreçten geçilirken ikinci ünitenin lisansı için resmi başvuruda bulundu. Nükleer Düzenleme Kurumu, mevzuat yönünden başvuruyu inceliyor ve kısa sürede lisansın verilmesi bekleniyor.

        ÇİN DE DEVREDE

        Çin’le de trafik hızlandı. Çin’in, Trakya- İğneada’da nükleer santral inşa etmesi planlanıyor. Trakya santralını, Çin Nükleer Teknik Şirketi’nin (SNPTC) yapması bekleniyor. Santralin kurulu gücü, 4 bin 800 megavat düzeyinde olacak. Santralin, Türkiye ve Çin arasında imzalanacak elektrik alım garantili anlaşmayla hayata geçirilmesi hedefleniyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa