Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son Dakika Haberi: Rusya'dan kritik İdlib açıklaması!

        Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Almanya'nın başkenti Berlin'deki bir oturumda,"Rusya, Türkiye ve İran, İdlib'de, ABD liderliğindeki koalisyonun Rakka'da davrandığı gibi hareket etmeyecek. Rakka'da insani koridorlar kurulmamıştı" dedi."İdlib'deki teröristler yurt dışından gelen malzemeleri kullanarak aktif bir şekilde çatışmalara katıldılar. İdlib'deki teröristler barışı istemiyor. Moskova İdlib'de teröristlerin saldırılarına karşılık verme görevini üstleniyor. Rusya halkın çıkarlarını dikkate alarak İdlib’de silah üreten fabrikaları ortadan kaldırmaya devam edecek" dedi.

        "İdlib'de terör hedeflerini bombalamaya devam edeceğiz"

        İdlib'de yere güçleri anlaşmaya teşvik için insani koridor oluşturulacak"

        "Türk meslektaşlarımızla konuşuyoruz" diyen Lavrov, "Türkler, topraklarının bazen, Suriye'deki durumu karıştırmak için kötü insanlar tarafından kullanıldığını biliyor. Bu nedenle sınırlarında ek kontrol önlemleri alıyorlar. Anlaşmalarımız doğrultusunda İdlib'de Türkiye'nin kurduğu 12 gözlem noktası bulunuyor. Bu da durumu biraz yatıştırıyor."

        Suriye ordusunun İdlib'e bir kara harekatı başlatacağına dair iddiaların yersiz olduğunu belirten Lavrov, Putin ve Erdoğan'ın 17 Eylül'de İdlib konusunda görüşeceğini söyledi. AB ve ABD tarafından Suriye'ye karşı uygulanan tek taraflı yaptırımların ülkenin savaş sonrası yeniden inşasını engellediğini belirten Lavrov, "İdlib'deki militanlar yurt dışından destekleniyor ve İdlib'deki ılımlı muhalefeti tamamen bastırıyor. Bununla birlikte Moskova ve Şam, İdlib'de teröristlerin saldırılarına karşılık verme görevini üstleniyor" açıklamasında bulundu.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa