Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya'dan Devlet Bahçeli açıklaması!

        Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Salı günü meclis grubunda yaptığı konuşmaya yanıt verildi. Açıklamaya şu ifadelere yer verildi:"Devlet Bahçeli, Türk askerlerinin ölümünden Rusya ve Suriye hükümetini sorumlu tuttu ve ülkesinin yönetimini Türk-Rus ilişkilerini radikal bir şekilde değiştirme çağrısı yaptı. Suriye'nin kuzeybatısında gergin durum içerisinde, herkesin itidalli olması gerektiğine, dahası Suriye konusunda ülkelerimiz arasında yapıcı diyaloğa katkı sağlamayacak provokatif yorumlardan kaçınması gerektiğine inanıyoruz.

        MHP LİDERİ BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

        MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ise salı günü yaptığı açıklamaları şu yöndeydi:

        “3 Şubat 2020'de Serakib yakınlarından kahramanlarımıza adice, alçakça ateş açılmıştır. Zalimler kana doymamış, şiddete ara vermemiştir. Acılarımız henüz tazeyken, dün İdlib'de milli vicdanı kederlendiren şehit haberleri gelmiştir.Havaalanı inşaatında çalışan askerlerimize cani Esad güçleri canice saldırmıştır. Artık buna tahammül edecek halimiz kalmamıştır. Misliyle karşılık verilse de yüreğimizdeki ateş katil Esad defolup gidene kadar soğumayacaktır. Türk milletinin sabrını sınamaya çalışanlar ağır bedeller ödemiştir. Bundan sonra da ödemeye devam edecektir. Esad katildir, suçludur. Rusya iyi niyetli değildir. Hükümetin Rusya ile ilişkileri gözden geçirmesi samimi dileğimizdir. Ne Astana, ne Soçi, ne de diplomatik temaslardan sonuç çıkmamıştır. Gücün silahın günü, gün vahşetin günüdür. Zalimler kendi aralarında nüfuz alanları oluştururken, küçük ölçekli savaşların fitilini tutuşturmuşlardır. Orta Doğu güç bloklarının acımasız mücadelelerine sahnedir. SuriyeRusya'nın fiili sömürgesi haline gelmiştir. Şehitlerimizin vebali buna ortam açan Rusya'nın omuzlarındadır. Bu gerçekle yüzleşmek şarttır. Siyasi ve diplomatik temaslar aldatmadır. Esad tahtından indirilmeden Türkiye'ye huzur gelmeyecektir. Şam'agirmeyi şimdiden planlamalı ve zalimleri yer ve yeksan etmelidir. Yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun Esad. Katiller döktükleri kanların hesabını vermelidir.”

        REKLAM

        Rus Dışişleri'nin açıklamasında, "Trajik olayları iç politik tartışmalarda puan kazanmak için kullanmayı kabul edilemez buluyoruz" ifadelerine yer verildi.

        Açıklamada, "Ankara'daki yetkililerle Astana formatı çerçevesinde yakın temas içinde bulunuyoruz. İdlib'deki durumu istikrara kavuşturmak için Soçi mutabakatının kapsamlı bir şekilde uygulanmasını savunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa