Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesi Didingola Yaylası'nda, eski geleneklerin yaşatılması amacıyla '2'nci Yayla Şenliği' düzenlendi. Temsili yayla göçünün yapıldığı şenlikte, horon ile unutulmaya yüz tutan taş oyunları oynandı.  

        Çamlıhemşin ilçesine 35 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 392 metre yükseklikte, Topluca köylülerinin kullandığı Didingola Yaylası'da, Topluca Köyü Kalkındırma ve Kültür Derneği'nce bu yıl '2'nci Yayla Şenliği' düzenlendi. Şenliğe Çamlıhemşin Kaymakamı Okan Daştan, İl Genel Meclis üyesi Yusuf Arısoy ile çok sayıda kişi katıldı. Şenlikte, eski kültürün tanıtımı için temsili yayla göçü gerçekleştirildi. Tulum eşliğinde türküler söylenirken, horon oynandı. Yaylada eski taş oyunlarını oynayan Çamlıhemşinliler, gelenekleri yaşattıklarını söyledi. Şenlik, yaylacı kadınların hazırladığı yemeklerin yenmesiyle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Rize İlçeleri
        Tüm Rize Haberleri
         Rize

        Rize

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa