Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’deki evinde özel bir televizyonda canlı yayına katıldı. Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan 24 Haziran’dan sonra ilk işlerinin OHAL’i kaldırmak olacağını dile getirdi.

        "Güneysu’ya geldiğimde huzur, rahatlama hissediyorum"

        Baba ocağı Güneysu’daki evinde özel bir televizyon kanalında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan kendisi için memleketinin ne kadar önemli olduğunu dile getirdi. Erdoğan “Güneysu’ya geldiğimde huzur, rahatlama hissediyorum ve en azından hemşerilerimle görüşüyoruz. Kimi ebediyete göçtü, hala yaşayanlarla böyle görüşme imkanım oluyor. Geldiğimde burada kalma şansım taş çatlasın 1 hafta. Mesele ana baba ocağında bizim bir bacamız tütsün” dedi.

        "Belki Rusya ile S500'leri birlikte yapacağız"

        Türkiye'ye yönelik S300 füzeleri ile ilgili eleştirileri değerlendiren Erdoğan "Yunanistan'ın S300'leri var. Şu anda onda S300 varken ona böyle bir şeyi söylemiyorsun. Öbür tarafta NATO dışında aynı şekilde Suriye'de bunlar var. Her hangi bir şey söylemiyorsun. Türkiye'ye gelince böyle bir politika, bunu anlamak mümkün değil. Biz şu anda S400'de hem kredi noktasında, Rusya sağolsun bize çok uygun şartlarda kredi verdi. Hem işin ikinci, üçüncü kademesinde ortaklaşa bir üretime gireceğiz. Belki S500’ü de beraber yapacağız” şeklinde konuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin ekonomiyi bilmediğini de dile getirerek "Bu adamlar ekonomiyi bilmiyor, zannediyorlar ki ekonomi sadece cepteki paradır. Ekonomi sadece cepteki para değildir. Ekonomide kaynakların çeşitlenmesi tezi vardır. Biz geldiğimizden bu yana biz bu çeşitlendirmeleri yaptık. Yapılan projelerle Türkiye'yi ayağa kaldırdık. Türkiye'de ekonomi zor durumda olsa yüklenici firmalar bu kredileri, rakamları nereden bulacaklar? İnşallah 24 Haziran'dan sonra biz de Moody's'e operasyon çekeceğiz. Biz onların üyesi değiliz. Ayıp denen bir şey var. Türkiye'yi karalama derdindeler. Başaramayacaklar" diye konuştu.

        "Şu anda Almanya, tamamen FETÖ teröristleri ile tıklım tıklım dolu"

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’dan sonra ilk işlerinin OHAL’i kaldırmak olacağını dile getirdi. Erdoğan "OHAL'in kampanyalara yansıyan en ufak yanı yok ki. Bir tane örnek versinler, OHAL nerede hangi kampanyayı engelledi? Bir defa bu OHAL, bizim göreve geldiğimiz zamandaki OHAL değil. Bu OHAL, tam aksine şu andaki terör tehdidi altındaki bölgeleri, bu tehditten kurtarmaya yönelik bir güvenlik tedbiridir" diye konuştu.

        "Sabırla 24 Haziran'ı atlatalım diyoruz. Batı'ya gerekli tavrı koyacağız" diyen Erdoğan "Bunu stabil hale Almanya ile getiririz. Almanya FETÖ'cülerle dolu. Buralarda PKK var, YPG var. Bunlara karşı aldığımız sinyaller var. 24 Haziran'dan sonra özellikle batının güçlü ülkelerine gerekli olan tavırları, tedbirleri biz de koyacağız. Birinci derecede Almanya ile bunları konuşacağız. Bu gidiş, gidiş değil. Şu anda Almanya, tamamen FETÖ teröristleri ile tıklım tıklım dolu. Hepsi orada cirit atıyor ve bunlar marka isimler. Amerika, Hollanda, Belçika öyle" ifadelerini kullandı.

        "Cumhur ittifakına halkımızın desteği şart"

        "Halkımın beni Meclis'te yalnız bırakacağını düşünmüyorum" diyen Erdoğan "Artık 'Eski Türkiye' olmayacak. 16 yılda biz ülkemizi nasıl uçurduysak bundan sonra daha hızlı bir şekilde ülkemizi uçuracağız. 2023, 2053, 2071 de farklı olacak. Dolayısıyla parlamento da iyi çıkacağımıza inanıyorum. Gerekli destek gelmezse kanun çıkarmada sıkıntı olabilir. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi tek hareket yolumuzdur. Benim kanun çıkarma yetkim yok. Güçlü meclis derken biz bunu ifade ediyoruz. Cumhur ittifakına halkımızın desteği şart. Cumhurbaşkanlığı noktasında da bu gücü halkımızdan aldığımız zaman görecekler bu Türkiye artık eski Türkiye olmayacak. Bunu 2019 Mart yerel seçimlerinde de göreceğiz" açıklamasında bulundu.

        "Terörle mücadele konusunda ağızlarından tek kelime duydunuz mu ?"

        Erdoğan, terörle mücadele konusunda CHP'nin bir tavır ortaya koyamadığına vurgu yaparak "Bay Muharrem'den, bay Kemal'den terörle mücadele hakkında tek kelime duydunuz mu? Bay Muharrem gidip PKK'nın arkasında durduğu adayı ziyaret etti. Tutuklu olan kişi de aday olmamalı aslında. Çünkü bu kaçamak yoldur. Siz teröristlerle birlikte yürüdünüz. 7 Ağustos'da da son ana kadar Yenikapı'ya gelmek istemedi" dedi.

        "Amerika bir kere daha hüsrana uğradı"

        BM Genel Kurulu'nun Filistin halkı için koruma talep eden kararı kabul etmesini canlı yayında öğrenen Erdoğan, olayı özetleyerek ‘’ Filistinli sivillerin korunmasıyla ilgili Güvenlik Konseyi'nde ABD'nin veto ettiği karar tasarısı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 120 oyla kabul edildi. 8 red, 45 çekimser. Amerika bir kez daha hüsrana uğradı’’ diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Rize İlçeleri
        Tüm Rize Haberleri
         Rize

        Rize

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa