Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'de yaklaşık 220 sporcunun katılımıyla dün başlayan Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası sona erdi.

        Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Güneysu ilçesine bağlı bin 800 rakımlı Handüzü Yaylası'nda düzenlenen şampiyona, yıldız erkek ve kadın, genç erkekler ve kızlar ile büyük kadınlar ve erkekler, master 30 ve 40 kategorilerinde gerçekleştirildi.

        Burada hazırlanan 5 kilometrelik zorlu güzergahta sis ve yağmur nedeniyle bazı sporcular zorlanırken, bazı sporcular da bisikletten düştü.

        İkinci gün sonuçlarına göre yıldız erkek A kategorisinde Samet Bulut birinci, Furkan Akçam ikinci, Halil Çakır üçüncü, B kategorisinde Emirhan Şimşek birinci, Emre Yuca ikinci, Davut Duman üçüncü oldu.

        Yıldız kızlar kategorisinde ise Funda Taşkın birinciliği, Dilara Şahin ikinciliği, Sevim Gerçek ise üçüncülüğü elde etti.

        Büyük kadınlar kategorisinde Esra Kürkçü birinciliği, Ayşe Çakır ikinciliği, Cansu Çelebi ise üçüncülüğü, büyük erkekler kategorisinde Emre Yavuz birinciliği, Serdar Anıl ikinciliği, Gökhan Uzuntaç da üçüncülüğü elde etti.

        Genç bayanlar kategorisinde Azize Bekar birinci, Keziban Koyun ikinci, Melis Nur Keskin üçüncü olurken, genç erkeklerde ise Halil İbrahim Doğan birinci, Esat Ceylan ikinci ve Okan Aydoğan üçüncü oldu.

        Master 30 kategorisinde Turgay Germe birinci, Emrah Demirci ikinci, Demir Berkay Yavrucuk üçüncülüğü elde ederken, master 40 kategorilerinde ise taşkın Çiçek birinci, Okan Bilir ikinci ve Yusuf Karter ise üçüncü oldu.

        Yarışmaları, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve sporseverler izledi.

        Milletvekili Bak, burada yaptığı konuşmada, bu yıl Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası'nın Güneysu ilçesinde yapıldığını ifade ederek, "Burası Cumhurbaşkanımızın ilçesinin yaylası. Bu yarışmaya 29 ilden yaklaşık 220 sporcu katılıyor." diye konuştu.

        Bak, yarışmaya katılan tüm sporculara teşekkür etti.

        Şampiyona, dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Rize İlçeleri
        Tüm Rize Haberleri
         Rize

        Rize

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa