Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlk bakışta gördükleriniz hakkınızda ipuçları veriyor!
        • 1

          TAVUK - KADIN YÜZÜ

          Tavuk gördüyseniz içe kapanık bir yapınız olabilir! Sevdiklerinize hislerinizi söylemekten çekinmeyin! Kadın yüzünü fark ettiyseniz hayatta aradığınız kişi, yapmak istediğiniz meslek konusunda net fikirleriniz var! Sadece amacınızın biraz üzerine gitmeniz gerekiyor.

        • 2

          KEDİ - FARE

          Eğer kedi gördüyseniz muhtemelen ruh ikizinizi buldunuz. Resimde ilk fark ettiğiniz canlı fare ise hayat sizin için lunaparktaki hız trenleri gibi. Yaşamınızda dengeye kucak açmalısınız.

        • 3

          YÜZ - DANS EDEN ÇİFT

          Ağacın altında dans eden çifti fark ettiyseniz hayatta yaşadığınız her tecrübeden pozitif bir anlam çıkarıyorsunuz. Bıyıklı bir yüz gördüyseniz bir şeylerin zorla yapılabileceğine inanmıyorsunuz. Kontrolcülük size göre değil. Hayat sizi nereye sürüklerse oraya gidiyorsunuz.

        • 4

          SİYAH YÜZ - BEYAZ YÜZ

          Yüzün beyaz tarafını gördüyseniz ilişkinizde denge ve uyumu sağlamışsınız demektir. İlk bakışta yüzün siyah tarafını fark ettiyseniz, uğradığınız haksızlıkların gün yüzüne çıkmasını istiyorsunuz.

        • 5

          KEDİ KAFASI - KÖPEK KAFASI

          Kedi gördüyseniz özel hayatınız hakkında endişelenmeyi bırakmalısınız. Doğru kişi, doğru zamanda karşınıza çıkacak! Gördüğünüz canlı köpek ise aceleden hoşlanmayan bir yapınız olduğunu söyleyebiliriz. Doğru kişiyi bulmak için yıllarca bekleyebilirsiniz.

        • 6

          BALİNA - SÖRFÇÜ

          Eğer görselde dikkatinizi balina çekiyorsa kaderci bir yapınız var. Olayları akışına bırakmak sizi rahatlatıyor. Sörf yapan adamı fark ettiyseniz kendinize güveniniz tam. Bulunduğunuz ortamlarda sergilediğiniz dik duruş başkalarının dikkatini hemen çekiyor.

        • 7

          KÖPEK AYAĞI - KÖPEK YÜZÜ

          Eğer ilk başta köpek yüzünü gördüyseniz duygularınızı kontrol etmek konusunda oldukça başarılısınız. Köpeğin bacağı dikkatinizi çektiyse olayların pozitif yanını görmeyi tercih ediyorsunuz demektir.

        • 8

          KÖPEK - KEDİ

          Resmin ortasındaki köpek dikkatinizi çektiyse koşulsuz şartsız sevgiye teslim olmuş olabilirsiniz. Ucunda acı çekmek olsa bile... Diğer yandan köpeğin yanındaki kedileri fark ettiyseniz başkalarına evet demekten kendi benliğinizden uzaklaşmış olduğunuzu söyleyebiliriz. Başkalarının mutluluğu için kendi istek ve hayallerinizden vazgeçmeyin!

        • 9

          AT - YÜZ

          At görseli, geçmişte aşk acısı çektiğinizi ve kalp kırıklığı yaşadığınızın sinyalini veriyor. Atların ortasındaki yüz görseli ise biraz içine kapanık olduğunuzu ifade ediyor. İsteklerinizin ayağınıza gelmesini istiyor olabilirsiniz. Ancak emek olmadan yemek olmaz bizden söylemesi...

        • 10

          YÜZ - SİNCAPLAR

          Görseli yüz şekline benzettiyseniz hayattan ne istediğinze karar vermişsiniz. Sadece harekete geçmek kaldı! Sincaplar dikkatinizi çektiyse her insanın doğruları ve yanlışlarıyla mükemmel olduğunu savunuyorsunuz. Sizi üzen birisini çok kolay affedebiliyorsunuz. Ama ileride bu durumun sizi yıpratıp yıpratmayağını iyice düşünmenizde fayda var.

        • 11

          RESİMDE İLK HANGİ HAYVANI GÖRDÜNÜZ! İŞTE KİŞİLİK TESTİ

          Bu resmi gören herkes ilk bakışta farklı canlı görüyor. Kimi kelebeğe odaklanırken, kimi de horoz görüyor... Resme ilk baktığınızda gördüğünüz ilk canlı aslında kişiliğinizi ortaya koyuyor! İşte resimli kişilik testi...

        • 12

          Objelere ya da fotoğraflara verdiğimiz anlık tepkiler aslında bilinçaltımızla ilgili çok şey anlatıyor. Bu resimde ilk bakışta gördüğünüz hayvan kişiliğiniz hakkında derin ipuçları veriyor. Peki siz resme baktığınızda ilk ne görüyorsunuz?

        • 13

          AT

          Resimde ilk bakışta atı fark ettiyseniz tutkularınızın peşinden koşan bir kişiliğiniz var. At aynı zamanda, evcilleştirilebilen canlılar olduğu için bulunduğu ortama kolay adapte olurken içgüdülerine de kulak verir. Eğer resimde at gördüyseniz oldukça dengeli ve uyumlu olduğunuzu söyleyebiliriz. Bunun yanında zorluklara karşı mücadele eden, hırslı ve azimli birisiniz. Ayrıca oldukça detaycısınız. Çünkü at, resimde fark edilmesi en zor hayvan.

        • 14

          HOROZ

          Resimde ilk fark ettiğiniz hayvan horozsa ortamda fark edilme isteğiniz oldukça baskın. Cesur ve çılgın bir karaktersiniz. İddialı tavırlarınızla farkınızı ortaya koyuyorsunuz. Azminiz, çalışkanlığınız ve kararlılığınız sizi ayakta tutuyor. Horozun Çinliler tarafından erdem, sorumluluk, sadakat, cesaret ve güvenin simgesi olduğunu hatırlatalım.

        • 15

          YENGEÇ

          Fark ettiğiniz ilk hayvan yengeç ise, dışa kapalı bir yapınız olmasına rağmen iç dünyanızda yumuşak ve sevecensiniz. Utangaç ve çok hassas olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda aklınızı hem kendiniz hem de başkalarının yararı için kullanmayı istersiniz. Diğer yandan hedeflerinize ulaşmak için her zaman doğrudan bir yol izlemezsiniz. Farklı kişilerin düşünce ve davranışlarına önem verdiğinizden kafanız hep dağılır. Bazı durumlarda iç sesinizi dinlemenizde fayda var.

        • 16

          PEYGAMBERDEVESİ

          Peygamberdevesi gördüğünüz ilk hayvansa, sakin ve sessiz yapınızla ön plandasınız. Kargaşa ve gürültü size göre değil pek. Kendi başına gezmeyi, yürüyüş yapmayı, bir şeyler izlemeyi seversiniz. Ani kararlardan da hoşlanmazsınız. Bir şeye başlamadan önce olayın her boyutunu düşünmeyi tercih edersiniz.

        • 17

          KURT

          Fark ettiğiniz ilk hayvan kurt ise, dışarıdan güçlü ve cesur bir yapınız var. Bunun yanında insanları kendinize çeken bir enerjiye sahipsiniz. Kalabalıkta bile tüm gözleri üzerinize toplarsınız. Ayrıca uyum ve disiplin arasındaki dengeyi kolay kurabilen, oldukça organize bir kişiliğe sahipsiniz. Aile ve arkadaşlarınızı her durumda kollar, kötü günlerinde yanında olursunuz. Rekabetçi oluşunuzu da göz ardı etmemek lazım.

        • 18

          KÖPEK

          Dikkatinizi çeken ilk hayvan köpek ise, sadakat en önemli özelliğiniz. Sevgi dolu ve nazik bir yapınız var. Sevdikleriniz sizin için her zaman önceliğiniz. Onları mutlu etmek için kendinizden ödün verirsiniz. Ancak yakınlarınıza hayır diyememek sizi uzun vadede yıpratabilir.

        • 19

          KARTAL

          Kartal fark ettiğiniz ilk hayvansa, hedefinize ulaşana kadar çok sıkı çalışırsınız. Başarısızlığa uğradığınız her anda şevkiniz kırılsa da ayağa kalkmayı iyi bilirsiniz. Hayattaki zorluklar karşısında sapasağlam durursunuz. Bunun yanında beyniniz diğer kişilerden biraz farklı işler. Uçarı fikirleriniz ve düşüncelerinizle başkalarını şaşırtabilirsiniz. Ancak bazen ayaklarınızın yere basmasında fayda var.

        • 20

          KELEBEK

          Kelebek gördüyseniz karşınıza çıkan her durumu nezaketle kucaklıyorsunuz demektir. Başınıza gelen olumlu ya da olumsuz her şey sizin için aslında bir armağan. Ayrıca çok hassas bir yanınız var. Bulunduğunuz ortamdaki en ufak değişiklik sizi kolayca rahatsız edebilir.. Bununla birlikte, iç güzelliğinizle her yerde parlıyorsunuz ve bulunduğunuz her ortama neşe getiriyorsunuz.

        • 21

          GÜVERCİN

          Eğer güvercin fark ettiğiniz ilk hayvansa, huzur, barış ve uyumun temsilcisi olabilirsiniz. Sizin için sevgi her zaman ön plandadır. Olumlu ve sakin tavırlarınızla sevgi ortamını güçlendirirsiniz. Her şeyin doğal olanını seversiniz.

        • 22

          İLK BAKIŞTA NE GÖRDÜNÜZ?

          Yüz - Elmalar - Oturan adam

          Bu görsele ilk baktığınızda hangisini görüyorsunuz? Eğer oturan bir insan görüyorsanız, dengeli bir kişiliğe sahipsiniz. Uyumlu bir yapınız var. Ayağı yere basan kararlar alırsınız.

        • 23

          Eğer ilk önce bir yüz görüyorsanız, bu sizin kendine inancı güçlü biri olduğunuzu gösterir. Olumsuz şeyleri olumluya çevirmede oldukça yeteneklisiniz.

        • 24

          Eğer ilk bakışta elma görüyorsanız, neşeli, biraz uçarı bir yapınız olduğunu gösterir. İyimser bir kişiliğiniz var ve çok ciddi işler size göre değildir.

        • 25

          Yaşlı adam - Genç bir kız

          Resme ilk baktığınızda yaşlı bir adam görüyorsanız, sadakat sizin için çok önemli. Sadece insanlara değil, kendi fikirlerinize ve kararlarınıza olan sadakatiniz var. Bulunduğunuz ortamlarda öne çıkıp liderlik edebilirsiniz.

        • 26

          Genç bir kız görüyorsanız bu resimde, hayata olumlu yönlerinden baktığınız söylenebilir. Size göre her şeyde olumlu bir taraf vardır. Çevrenize pozitif enerji saçarsınız.

        • 27

          Hangisi inmek, hangisi çıkmak için?

          Gördüğünüz iki merdivenden hangisini inmek, hangisini çıkmak için kullanırsınız? Eğer sağdaki merdivenden çıkıp, soldakinden iniyorsanız, günlük hayat şartlarına uyum sağlayan birisiniz. Her sabah aynı saatte kalkıp,evden işe, işten eve yaşayan bir bireysiniz. Size göre her şeyin uygulanması gereken bir kuralı var. Yazlar deniz tatili içindir, kışlar evde zaman geçirmek için...

        • 28

          Eğer soldaki merdivenden çıkıp, sağdan inmeyi tercih ediyorsanız, çevresinde sürprizli bir kişilik olarak tanınan birisiniz demektir. İnsanlar sizi esprilerinizle, garipsedikleri davranışlarınızla hatırlar. Sizin için hayatta tek bir doğru yoktur, herkesin doğrusu farklıdır.

        • 29

          Tavşan - Ördek

          Bu görsele ilk bakışta ördek görüyorsanız, sakin bir kişiliğiniz var. Fevri çıkışları olmayan, kendi halinde olarak tanınan birisiniz.

        • 30

          Eğer ilk bakışta tavşan görüyorsanız, agresif tabiatlı bir insansınız. Ne zaman neye ne tepki vereceğiniz ön görülemiyor. İnsanlar sizden biraz çekinir.

        • 31

          Eğer görsele ilk baktığınızda gördüğünüz görsel hakkında karar veremiyor, bir ördek bir tavşan görüyor ve bu sürekli devam ediyorsa, yaratıcı bir kişiliğiniz var. Çoğu insanın ilk etapta fark edemediği ayrıntıları görebilirsiniz. Ayrıntılar sizin için önemlidir.

        • 32

          Elma - Bıçak - Kelebek

          Bu görselde ilk önce elma görüyorsanız, sağlam duruşlu birisiniz. Hayallerle, ihtimallerle pek işiniz olmaz, bunlara bel bağlamazsınız. Arada bir beklenmedik kararlar alsanız da, çok çabuk toparlanabilirsiniz.

        • 33

          İlk bakışta görselde kelebek görüyorsanız, çok naif bir kişiliğiniz var. Bu dünya size acımasız ve zalim görünüyor. Kendiniz dışında gelişen olumsuzluklardan, sizi bire bir etkilemese dahi çok yaralanıyorsunuz.

        • 34

          Ancak bıçak görüyorsanız, geçmişiyle yaşayan birisiniz demektir. Geçmişte olan olumsuzlukları, başınıza gelen talihsizlikleri asla unutamıyor, sürekli düşünüp hayıflanıyorsunuz. İnsanların size nasıl haksızlık ettiği üzerine uzun uzun kafa yoruyorsunuz.

        • 35

          EŞİM VE KAYINVALİDEM OPTİK İLLÜZYONUNUN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

          Flinders Üniversitesi ve Güney Avustralya Üniversitesi’nden bir grup bilim insanı, ‘Eşim ve Kayınvalidem’ görselinde görüntülenen genç ve yaşlı kadını algılama şeklinin insanların yaşıyla ilgili olduğu sonucuna vardı.

        • 36

          Sputnik'in haberine göre 393’ü Amerikalı olmak üzere toplam 22 ülkeden yaşı 18 ile 68 arasında değişen 666 kişinin katıldığı araştırma süresince 30 yaşın altında olan kişilerin tabloda daha çok genç kadını fark ettikleri, 30 yaş üzerindeki grubunsa ağırlıklı olarak yaşlı kadını algıladıkları anlaşıldı.

        • 37

          ​‘Eşim ve Kayınvalidem’ görseli ilk kez 1888’de Almanya’da yayımlanan bir kartpostalda yer almıştı. 1915’te İngiliz karikatür ustası William Ely Hill, görseli kendi yorumuyla sunmuştu. 1930’daysa ABD’li psikolog Edwin Boring, çalışmayı yayınladığı bir makalede kullandıktan sonra görsel, okul kitaplarında en iyi optik illüzyon örneklerinden biri olarak yaygın bir şekilde kullanılmaya başlamıştı.

        Haberi Hazırlayan: Bilge Tunçer
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa