Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Rehine krizine dava! Savcılık 22 yıla kadar hapis istedi

        Olay, 10 Eylül günü geçen gün Pendik'te Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde yaşandı. Piyade er Umut D. eski nişanlısıyla konuşmak için 3 günlük hava değişimi izni alıp çalıştığı okula gitti. Eski nişanlısının kendisini aldattığını öne süren Umut D. genç kadını okulun tuvaletinde rehin aldı. 1.5 saatlik müzakere sonunda ikna olan Umut D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        BAŞKALARIYLA MESAJLAŞTI İDDİASI

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Umut D.'nin Hümeyra K.'nin eski nişanlısı olduğu, mağdurun başka erkeklerle internet üzerinden mesajlaştığı iddiasını gerekçe göstererek Umut D.'nin liseye geldiği anlatıldı.

        REKLAM

        BIÇAK GÖSTERDİ, DARP ETTİ

        İddianamede, Umut D.'nin okul tuvaletinde eski nişanlısı Hümeyra K. ile tartıştığı sırada cebinden çıkardığı bıçağı göstererek darp ettiği ve sesler üzerine müdür yardımcısının olay yerine geldiği belirtildi. Bu durum üzerine Umut D.'nin kapıyı bettiği aktarılan iddianamede, şüphelinin Hümeyra K.'nın boynuna çanta askısını dolayarak sıktığı ve alıkoyduğu kaydedildi.

        ŞİKAYETÇİ OLMADI

        Emniyet görevlilerinin kapıyı açarak şüpheliyi yakaladığı, mağdur kadının şüpheliden şikayetçi olmadığı vurgulandı. Ancak şüphelinin bulundurulması ve taşınması yasak nitelikte bıçak taşıdığı, mağduru tehdit ile hürriyetinden yoksun bırakıp suçları işlediği belirtildi.

        22 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

        Genç kadının şikayetçi olmaması üzerine tartışma esnasındaki hakaret suçlarından takipsizlik kararı veren savcılık, “silahla cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “bıçak veya diğer aletleri izinsiz taşıma” suçlarından toplamda 6 yıl 6 aydan 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Umut D.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Anadolu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nce başlanacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa