Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Rap ile büyüyecek haberler - Girişimcilik Haberleri

        İsveç merkezli bir finansal teknoloji girişimi (fintech) olan Klarna, 5.5 milyar dolar değerleme üzerinden 460 milyon dolarlık bir yatırım aldığını duyurdu.

        Dragoneer Investment Group'un liderlik ettiği yatırım turuna Commonwealth Bank of Australia, HMI Capital, Merian Chrysalis Investment Company Limited, Första AP-Fonden, IPGL, IVP ve BlackRock'ın katıldığı açıklandı.

        REKLAM

        Klarna aldığı son yatırım ile Avrupa'nın en değerli ikinci girişimi ve en değerli fintechi olurken, girişimin rakiplerinden ayrıldığı bir diğer nokta ise başvurduğu pazarlama stratejisi olarak göze çarpıyor.

        İsveçligirişimin yatırımcı arasında ABD'li rap yıldızı Snoop Dogg'da bulunuyor. Asıl adı Calvin Broadus olanünlü rapçi,aynı zamanda girişimin pazarlamaoperasyonun da merkezinde yer alıyor. Öyle ki, 2005 yılında kurulan şirketin reklamlarında da Snoop Dogg yer alıyor.

        RAKİPLERİ ONDAN DAHA DEĞERLİ

        Klarna'nınbu hamlesinin arkasında kuşkusuz dünya çapında bilinirliğini artırma amacı yatıyor. Zaten, girişimin başta Kuzey Amerika olmak üzere diğer pazarlarda büyüme planları yapması da, bu durumu net bir şekilde ortaya koyuyor.

        Fakat, Klarna'nın işi hem Avrupa hem de Kuzey Amerika'da kolay değil. Zira, Klarna'nın bu bölgelerde 22.5 milyar dolar değerindeki Stripe, 8.1 milyar dolar değerindeki Coinbase ve 7.65 milyar dolar değerindeki Robinhood gibi 'unicorn' rakipleri bulunuyor.

        Klarna ise söz konusu 3 fintechin ardından 5.5 milyar dolarlık değeri ile Kuzey Amerika'da kendi alanında en değerli dördüncü fintech olarak dikkat çekiyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa