Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Putin'in eski korumasından muhalefet liderine düelloya davet!

        Geçmişte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in korumalığını yapan Rusya Ulusal Muhafızları'nın Başkomutanı Viktor Zolotov, Navalni'nin geçen ay yayınladığı bir videoda Zolotov da dahil olmak üzere Ulusal Muhafızlar liderlerinin yolsuzluğa bulaştığını iddia eden video hakkında hesap vermesi gerektiğini söyleyerek düelloya davet etti. "Anlaşılan kimse sana sağlam bir tekme atmamış. Seni düelloya davet ediyorum. Sadece birkaç dakikada senden sulu bir biftek yapacağım."

        Navalni geçen ay yayınladığı bir videoda Zolotov da dahil olmak üzere Ulusal Muhafızlar liderlerinin yolsuzluğa bulaştığını söylemişti. Videodaki iddialar arasında askerlere düşük kaliteli gıda alınması, fiyatının pahalı gösterilmesi ve aradaki farkın zimmete geçirilmesi vardı.

        REKLAM

        YÜKSEK FİYATTAN GIDA ALIŞI OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

        Yaşanan karşılıklı sataşmanın kıvılcımını muhalif lider olan Alexei Navalny çıkarttı. Navalny, Rusya Ulusal Gücü'nde yolsuzluk hareketi olduğunu bir video çekerek takipçilerine duyurdu. Muhalif liderin iddiasına göre, muhafızlar için alınan erzak ve gıdalar düşük fiyattan alınıyor ama yüksek fiyattan faturalandırılıyordu. Bu şekilde binlerce dolar yolsuzluk yapılmıştı. Navalny kendi sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoda, yaptığı araştırmada ortaya çıkan yolsuzluğu takipçilerine anlattı.

        RİNGE DAVET ETTİ

        Bu videonun ardından Rusya Ulusal Muhafız Gücü’nün Lideri General Viktor Zolotov, Navalny’ye cevap niteliğinde bir video çekti. Kurumun resmi sosyal medya hesaplarında yayınlanan 6 dakikalık görüntülerde Zolotov, kurumda bazı kontrol edilemez olayların yaşanmış olabileceğini itiraf ederken, bunların Zolotov’un bahsettiği gibi büyük olaylar olmadığını iddia etti. Videonun büyük bir kısmında muhalif lideri Amerikancılıkla suçlayan General Zolotov konuşmasında, "Bana karşı yapmış olduğun konuşma beni küçük düşüren bir konuşma. Sizi ringde düelloya davet ediyorum. Senden güzel bir sulu biftek yapacağım" dedi.

        UKRAYNA DEVLET BAŞKANINA BENZETTİ

        Videonun büyük bir kısmında muhalif lideri Amerikancılıkla suçlayan general Zolotov, "Sen ABD'nin ürünüsün. Başkalarının kuklalığını yapıyorsun, iftira atıyorsun. Soytarı" ifadelerini kullandı. Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko’yu ima eden General Zolotov, "Onlar şimdi ne ahlakı ve ne vatanı yaşıyorlar. Sadece yabancılar için yaşıyorlar. Hepiniz aynı kaderi yaşayacaksınız" dedi. Muhalif lider, General Zolotov’un düellosuna hala cevap vermedi.

        Rusya'nın en popüler muhalif liderleri arasında yer alan Navalni, protestoları düzenleyen yasaları çiğnediği gerekçesiyle hapiste bulunuyor.Navalni'nin bu yılki devlet başkanlığı seçimine hakkındaki bir yolsuzluk hükmü nedeniyle katılmasına izin verilmemişti.

        Rusya ordusundan bağımsız olan ve ülkenin iç güvenliğini sağlamak, gerektiğinde toplumsal olayları bastırmak için kurulmuş olan 350 bin civarında asker barındırdığı tahmin edilen ve doğrudan Putin'e bağlı bulunan Ulusal Muhafızlar hesabından yapılan bu paylaşım hakkında görüşleri sorulan Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov ise Zolotov'un görüşlerini desteklediğini fakat videonun bir fiziksel tehdit sayılamayacağını söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa